Har du tent lys i helgen? Send dine bilder til 95400400@smp.no - hvorenn du er i verden!

For åttende gang ble Realstjerna på Sukkertoppen tent lørdag ettermiddag.

Hessa skolekorps sto for showet, og da lysene var tent, ble det skutt opp fyrverkeri. Selveste julenissen kom også på besøk.

- Visjonen for arrangementet er å spre glede, forteller Jan Inge Olsbø.

Som del av gutteklubben Real Hessa - hvorfra navnet Realstjerna - måler han et tilfredsstillende stort oppmøte i antall godteposer som er igjen i nissesekken.

- Selv om vi ikke er så heldige med været, så har han fått gitt bort nesten alle godteposene. Da er her jo en del folk, forteller Olsbø fornøyd.

For ham og mange andre på Hessa er tenningen av stjerna blitt en kjær tradisjon, og Olsbø hevder at når stjerna er tent på Hessa, da er det jul.

Godt mottatt

I forkant av lystenninga ble det arrangert en velkomstfest for en syrisk familie som flyttet til Hessa for en måned siden. I en flyktningleir i Libanon omkom to av familien Backas sine ni barn.

Kort tid etter var Backas en av fem familier som ble plukket ut av FN og fikk komme til ålesundsområdet. Etter velkomstfesten dro Backas-familien direkte til lystenninga for å få med seg arrangementet som skaper særlig begeistring blant de yngste.

Familien snakker verken norsk eller engelsk, men en av deres kontaktpersoner, Cecilia Pedersen, forteller at de føler seg godt mottatt på Hessa.

- De var veldig rørte og takknemlige under velkomstfesten. De føler seg trygge her, forteller hun.

- Fjerner fordommer

Pedersen tror ikke familien er helt klar over det selv, men hun mener det er veldig positivt at de kom på lystenninga og fikk oppleve litt typisk Hessa-kultur.

- Selv om de er muslimer, tror jeg det er med på å fjerne fordommer at de kommer og viser interesse for et arrangement i forbindelse med jula, sier Pedersen.

Olsbø er enig.

- Jeg synes det er kjempebra at de ville være med på tenninga i dag. Vi ønsker å ta i mot våre borgere, og her får de jo et solid inntrykk av en skikkelig Hessa-tradisjon, sier han.

Har du tent lys i dag? Send dine bilder til 95400400@smp.no - hvorenn du er i verden!