Det var helt tydelig at elevene hadde jobbet hardt og godt med årets Grand Prix. Kreativitet og talent skinte fra scenen, og publikummet fulgte ivrig med.

Stort engasjement

Tretten klasser fremførte sine gjennomførte og kreative nummer. Melodiene hadde de hentet både fra norske og utenlandske sanger.

Kveldens vinnere var klasse 9C som også var første klasse ut på scenen. De hadde valgt tema politi og gikk soleklart av med seieren.

– Det var veldig gøy å vinne. Vi var litt nervøse i går da ett par av sangerne våre var blitt forkjølet, men det gikk heldigvis bra. Nå er vi klare for superfinalen i Sunnmørshallen, forteller Viktoria Frantsen og Thea Stadsnes fra klasse 9C.

Superfinalen skal arrangeres i Sunnmørshallen 28. april, hvor de to beste innslagene får være med  på scenen sammen med andre elever fra ungdomsskolene Sula, Spjelkavik, Brattvåg og Volda.

Kostymene var hjemmelaget med litt gaffateip på skinnjakker og sorte caps med politilogoen klistret på.

– Vi har jobbet med teksten og dansen siden etter juleferien. Å jobbe med dette showet har skapt et godt samhold i klassen og vi har blitt mer samlet, forteller jentene.

Gjør som flere enn 25.000 andre - lik smp.no på Facebook

Publikumsrekord

– Dette er det 35. året det arrangeres Grand Prix her, og i år har vi også publikumsrekord. Vi har hele 1040 stykk betalende gjester, så er det elevene og frivillige i tillegg. Dette er et av årets høydepunkt her hos oss. Hvor alle elevene er med, alle har en rolle. Noen står i kiosk, noen har vært med å satt opp scenen, noen filmer, har laget kostymer, mat og mye mer, forteller rektor ved Sula Ungdomskole, Hildegunn Pedersen.

Årets konferansierer var Håvard Dybvik Volle og Frida Havnegjerde. De som satt i juryen og hadde i oppgave med å gi poeng til innslagene, var Anna Austnes, Lars Henning Fylling, Kristine Bergseth, Pål Bakke, Pål André Måseidvåg og Ole Martin Tonheim.

Les flere kulturnyheter her