På torsdag var det 16. år på rad at konkurransen ble arrangert av Volda Ungdomsskole. Over 800 mennesker møtte opp for å se på showet, og det var elevene selv som stod bak.

Rektor på ungdomsskolen, Inger-Anne Kvamme forteller at konkurransen er lagt opp slik at alle kan være med.

Hold deg oppdatert - følg smp.no på Facebook.

– Klassene skal ha ett innslag hver. Og alle er med på hver sin måte. Noen lager kulisser og kostymer, mens andre skriver låter. Ikke alle kan stå fremst og synge solo. Noen spiller dyr, mens andre er trær. Det er et samarbeidsprosjekt som skal styrke samholdet i klassen, sier hun.

Den siste uken har elevene og lærerne gått bort fra den vanlige timeplanen, og kun fokusert på konkurransen. Klassene skal framføre temaer som varierer fra Star Wars til Astrid Lindgren.

– Selv om det meste arbeidet er gjort fra mandag, har planleggingen vært i gang fra allerede før jul. Elevene har valgt tema, og fått tid til å planlegge og skrive tekster, forteller Kvamme.

Profesjonell jury

Dommerne består av 5 lokale eksperter som til daglig jobber med kunst, musikk, dans og skuespill. De dømmer bl.a. etter tekst, kostyme, kulisser, sangegenskaper og sceneshow. I likhet med Melodi Grand Prix avsløres kun de seks beste lagene. Deretter får klassene poeng fra 1 til 12, helt til poengene fra alle dommerne er telt opp.

Godt for miljøet

Julie Else Bergrusten Garshol går i åttende klasse, og forteller at hun har gledet seg lenge til kvelden, men at det har vært mye stress og jobbing.

– Vi har vært nødt til å øve mye hjemme. Det er vanskelig å huske alt, men det går greit så lenge man øver nok.

Åttendeklassingen forteller også at opplegget har vært bra for klassemiljøet.

– I klassen min er det kun fire andre jeg gikk sammen med på barneskolen. Det er derfor veldig fint å kunne holde på med dette. Miljøet i klassen har blitt mye tettere gjennom denne uka.

Seier til typisk norsk

Til slutt var det klasse 10A som gikk av med seieren. Med norsk Ja, vi elsker-stil fikk de maksimal poengsum av samtlige dommere, og vant et verdikort fra Sparebank Sunnmøre på 3000 kroner. På andre plass, med sin Star Wars-inspirerte stil, kom klasse 9C.

De vant et verdikort på 2000, og får også muligheten til å konkurrere i Sunnmørshallen i april. På tredjeplass, og vinner av 1000 kroner, kom 10C. Med sitt James Bond-show klatret de høyt på lista, og sikret seg den siste pallplasen.

Julie Else Bergruten Garshol går i 8C, og sier at hun ikke tror at klassen hennes har så stor sjanse til å vinne, men at det blir spennende å se hvem som går av med seieren.
Inger-Anne Kvamme forteller at elevene arbeider med forskjellige ting, men at det stort sett er 3-4 stykk i hver klasse som tar ansveret