Allsang på «Sankten» er et kjent og kjært innslag under Båtfestivalen, og mange hadde møtt opp fredag kveld i håp om å høre favorittsangen sin eller bare for å synge med av full hals.

– Jeg håper de synger «Girls» av Marcus & Martinus, meddelte Pernille Klemetsen Søvik (6), i forkant av arrangementet. Broren hennes, Jonathan Klemetsen Søvik (8), husket ikke helt hvilken sang han håpet å høre, men lovte at han skulle synge med på sangene han kunne.

– Ja, og jeg skal synge litt av full hals, la Pernille til.

Få oversikt: Sjekk «Det skjer»-kalenderen her

Pernille (6) og Jonathan (8) lovet å synge med på sangene de kunne. Foto: Ragnhild Lind Rong

Tilfeldigvis

For Agner Bjørkevoll og Janne Betty Bjerkevoll var det en tilfeldighet at de havnet i teltet på Rådhusplassen.

– Vi har gått litt rundt og sett i bodene i dag og smakt litt forskjellig mat. Vi gikk tilfeldigvis forbi her og da bestemte vi oss for at dette ville vi få med oss, forteller Agner.

Både han og Janne Betty er på besøk i Ålesund så å si hvert år når Båtfestivalen går av stabelen.

Janne Betty Bjerkevoll og Agner Bjørkevoll havnet på Rådhusplassen ved en tilfeldighet, men lovte å synge med av full hals. Foto: Ragnhild Lind Rong

– Det er så kjekt med liv i byen. Jeg synes Ålesund har blitt mye flinkere til å arrangere festivaler etter Cutty Sark i 2001, mener Agner. Han har en klar idé om hvilken musikk han ønsker å høre under arrangementet.

– Jeg elsker musikk fra 60- og 70-tallet og håper at de synger noe fra Creedence, sier han.

Janne Betty er litt mindre spesifikk i sine ønskelåter.

– Så lenge det er sanger jeg kan. Da skal jeg synge med for full hals, sier hun med et smil.

Ramsalt kritikk: – En forsøplende jallafestival

Reine gater i morgentimene: – Litt urettferdig kritikk

Populært

Nytt av året er at Båtfestivalen har værgaranti. Det var tydeligvis mange som satte pris på den kjølige fredagskvelden, og teltet på Rådhusplassen fyltes fort opp da konferansier og sanger, Maria Holand Tøsse, gikk på scenen.