Det forteller entusiasten og ildsjelen bak festivalen, Jo Even Tomren.

– Vi skulle markere fem år med bluesfestival på Sjøholt, og kjørte hardt løp, med 19 konserter og to ministre på besøk. For første gang gikk vi med underskudd, 40.000 kroner. Ellers gikk alt på skinner. Men det kosta, og vi snakka om å hvile oss et år, sier Tomren.

Da det ble kjent, fikk de ifølge festivalgeneralen så mange positive tilbakemeldinger og oppfordringer om å fortsette at de bestemte seg for å prøve igjen.

– Løsningen lå der rett foran nesa vår. Vi oppretta rett og slett noen komiteer, med klare instrukser og mulighet til å jobbe litt fritt.

Budsjett på halvannen million

– Nå gønner vi på, øker budsjettet fra én til halvannen million, og arrangerer like mange konserter som i fjor. Og sponsorene har ikke svikta, snarere tvert i mot. Vi har folk som har ringt og spurt om de kan få være med å støtte oss, sier Tomren, som har fått inn rundt en halv million i sponsorinntekter. Kommunen støtter med 50.000 og praktiske bidrag, fylkeskommunen støtter det rusfrie barne- og ungdomsprogrammet med 20.000 kroner. På årets program står blant andre Marit Larsen, Eldar Vågan Tro, Eric Slim Zahl, Ila Auto, Aki Kumar og Yngve & his Boogie Legs. Stig Ulv holder årets kirkekonsert.

Marit Larsen

– Hovedartisten Marit Larsen har vi jo fått en del reaksjoner på, men med den folkrockstilen hun har mener vi hun er planta i bluesen så det holder, sier Tomren. Gla’galskapen er et fast innslag på festivalen. I år blir familiearrangementet ei elvevandring med blues og servering langsmed.

– Og her har vi fått flyktningekonsulenten i kommunen til å invitere våre nye landsmenn til å lage mat fra hjemlandet sitt. Integrering er viktig. Nytt av året er også bluesparaden gjennom Ørskog, en gladfest med diverse musikkensembler, cheerleader, klovner og kostymer.

Bobilcamp

– Og så har vi bobilcampen midt i sentrum, ved småbåthavna, med samlinga av bobiler, campingvogner og båter. Her har vi allerede fått masse påmeldinger, sier den fornøyde festivalgeneralen.