Arrangøren av 80-tallsfesten på Terminalen lørdag, Chris Collings i Nordic Beats, er selv fra Ålesund og er den som har gjort 80-tallsstjernene så interessert i hjembyen.

– Chris har så lenge jeg har kjent han alltid snakket om Ålesund. Som artist er det ofte slik at man kommer til et sted sent, gjør et show og reiser videre. Man får aldri se seg rundt, men Ålesund hadde jeg virkelig lyst til å få sett, forteller Fox som selv tok initiativ til å komme til Ålesund en dag før hun spiller på Terminalen. Da Leskanich hørte om Fox sine planer ville hun også komme tidligere til Ålesund.

Som et eventyr

– Jeg har fått en interesse i dette landet etter å ha vært med på programmet «Gylne tider». Det er bare helt blendende vakkert, sier hun. Mens artistene er her går turen i hvert fall innom Fjellstua og Brosundet.

– Jeg har ikke rukket å se så mye enda, men landskapet var helt fantastisk å se da vi fløy inn. Jeg la også merke til jugendstilhusene, sier Fox i og forteller at hun har tatt en hel haug med bilder.

– Det er absolutt ikke som i London. Det er rett og slett som i et eventyr, som tatt rett ut av en film.

– Det er alltid kjekt å få vise fram byen, og jeg reklamerer alltid godt for den. Jeg er ålesundspatriot livet ut, sier Collings - og sørger for at artistene også blir servert fiskesuppe hjemme hos foreldrene på Fjelltun.

– Flere av naboene har hintet om at de vil komme bortom. Det har vært mange artister innom der i løpet av årene, og Vengaboys snakker fortsatt om den fantastiske suppa, ler Collings.

Akkurat som før

Under lørdagens konsert lover Fox å by på både gamle hits, nye sanger og coverlåter. For henne og Leskanich er det ekstra viktig at hitene fra 80-tallet låter som før.

– Det er så mange artister som endrer på de gamle låtene sine, også blir publikum skuffet. Vi skal framføre låtene akkurat slik som mange vokste opp med. Det kommer til å være fullt av energi og folk kommer ikke til å ha lyst hjem etterpå. Jeg gleder meg veldig, sier Fox.