_ Vi vet ikke helt hva det er, men det er kunst. Kunst er at vi har laget fine ting.

5-åringene Martine, Allegra og Jenny studerer verket som de sammen med andre barn og voksne ved Lerstad barnehage har laget av tyll, plast, metall, glitter i forskjellige farger. En betongkasse som tidligere ble brukt til blomster har de fylt med mønster og små installasjoner som de har laget.

Barna ved Lerstad barnehage er slett ikke aleine om å vise fram sine kreative verk i foajeen ved Moa helsehus. I forbindelse med barnehagedagen i går, laget de seks barnehagene Ratvikåsen, Veslefrikk, Fremmerholen, Tommeliten, Storhaugen og Lerstad en felles utstilling under temaet gjenbruk og «Vi vil leke».

Samarbeid

_ Gjennom dette gjenbruksprosjektet ønsker vi å lære barna at ting kan brukes på nytt, til å lage nye ting. Og ikke minst har barna samarbeidet om å finne løsninger og jobbe fram de fantasifulle og kreative tingene de har laget, forteller daglig leder ved Tommeliten FUS barnehage, Wenche Østraat Anderson.

Hun legger til at tema for årets barnehagedager er lekens betydning for vennskap, og at lekende vennskap er en del av kommunens pågående prosjekt om framtidens barnehage i Ålesund.

Ivrige små.

Tiden etter jul har barna i de seks barnehagene brukt til å jobbe fram utstillingen som sprudler av farger, fantasi og fiks bruk av hønsenetting, plastikk, blikkbokser, klesplagg, pappesker, glassperler.

Av alt dette og mere til, som barn, foreldre og barnehageansatte har samla inn, har de laget juletre av metallting, tog av pappkasser, hus av melkekartonger og kostymer inspirert av Hakkebakkeskogen, og en liten Kardemommeby med pappkassehus til bakeren, pølsemakeren, tante Sofie og Tobias i tårnet. Og mellom all denne gjenbrukskunsten, lå jenter og gutter på gulvet i ivrig leik med fyrstikker i alle regnbuens farger.

Med ivrige fingre blir stjernemønster og dekorative installasjoner formet.