Halvt ungarske og halvt sunnmørske Mikhael Paskalev er en gjenganger på Momentiums festivaler, og har spilt både på Jugendfest og Ålesund Live.

Han var andre artist ut på årets lørdag og begynte å lage sydlandsk stemning blant de ca. 300 som hadde ankommet Sørsida.

– Det var veldig gøy å spille på Ålesund Live i kveld. Jeg har jo spilt mye på Momentiums festivaler før, men dette tror jeg var den beste konserten så langt, sier han når vi snakker med ham etter konserten hans.

Etter å ha brukt tre år på sin nye plate er han nå ute med nytt materiale, og singelen «Wtiness» har gjort det bra.

Det er også tydelig at all turneringen i utlandet har gjort både han og bandet rutinerte.

– Du og bandet har jo turnert mye i utlandet, har dere blitt mer rutinert?

– Ja, vi er stort sett samme band, så kanskje. Men trommissen er ny. Han er fra Brattvåg. Jeg forsøker å holde bandet lokalt.

– Det er tre år siden plate. Så kom du ut med låt nå i vår. Hvorfor så lang tid?

– Tja, det er kanskje tre år? Jeg har ikke tenkt over det. Hva grunnen er? Ikke sikker. Det er jo mange som maser på at jeg må gi ut noe, inkludert meg selv, faktisk. Men ting tar den tiden det tar. Og så har jeg litt mild OCD, så jeg vil ikke gi fra meg noe uten at det er perfekt.

– Du samlet mange folk foran scena, selv om det regnet.

– Ja, det virket som om de koste seg. Men det er typisk Ålesund. Dette er en relativt fin dag værmessig, sånn egentlig.

– Hva er planene for sommeren?

– Jeg skal ha plateslipp i august. Og så skal jeg spille på mange festivaler og kose meg. Og så skal jeg tilbringe tid med sønnen min. Blir fint!