Måtte låne instrumenter av Sigrid

Da Norwegian rotet bort instrumentene til Minor Majority kom både Ocean Sound Recording og Sigrids band dem til unnsetning.

De mistet instrumentene, men Minor Majority berget konserten likevel ved å låne seg instrumenter. Fra venstre: Jon Nupen-Stieng, Halvor Winsnes, Henrik Harr Widerøe, Pål Angelskår, Martin Nordahl Andersen og Harald Sommerstad.Foto: Hogne Bø Pettersen

Kultur

Da bandet Minor Majority ankom Ålesund med fly lørdag morgen oppdaget de at instrumentene ikke hadde blitt med flyet.

– Jeg hadde faktisk tenkt tanken «tenk om Norwegian ikke får sendt instrumentene våre» men slo det fra meg, sier Jon Nupen-Stieng i bandet. – Men så var akkurat det som skjedde.


Sigrid: – Å spille på Sommerfesten på Giske er stort

Vi intervjuet Sigrid Raabe om visdomstenner, Jo Nesbø, Roskilde og det å være superstolt av å komme fra Ålesund.

Halvor Widnes sier at det var alle musikerne og barnefamiliene som stod igjen, for vanlig bagasje kom. Men ikke barnevogner og musikkinstrumenter.

Nå var gode råd dyre. Bandet skulle spille konsert på kvelden på Giske, og det gikk ingen flere fly fra Oslo til Ålesund.

– Hva gikk gjennom hodene deres da?

Se leserbilder fra Sommerfesten, og del dine egne.

– Vi tenkte at vi skulle jo til et studio som sikkert hadde en god instrumentpark, sier Pål Angelskår. – Alle tenkte nok at dette kom til å gå bra.

– Så ingen panikk?

– Nei, men vi håper at vi får instrumentene igjen til mandag. For da drar vi på ferie, alle mann.

Harald Sommerstad sier at heldigvis bruker de ulike bandene mange av de samme instrumentene. For hans del var det Martin Vinje i Sigrids band som kom til unnsetning.

– Men de var jo ferdige fem minutter før vi skulle begynne, så det var et kjapt bytte som måtte gjøres.


Stor bildeserie:

Sommerfesten i bilder

Etter at barne- og familiedelen var over ble det mer folksomt på Sommerfesten. Men Sigrid var sjefen.

Bandet mente de klarte å fullføre en god konsert likevel. Med så mange band som spiller på så kort tid var det enkelt å få lånt seg instrumenter. Samt at det første de gjorde da de kom inn i Ocean Sound Recording var å si ting som «jeg låner den og den og den og….»

Minor Majority fullroser Sommerfesten for å være en glimrende festival som har et godt rykte. Så alt gikk bra til slutt.