Raumarock er inne i sitt sekstende år og er større enn noensinne i publikumsoppslutning

Se bildeserie fra årets Raumarock her!

Perfekt sommervær

Det hele begynt på torsdag med Di Derre-konsert i praktfullt sommervær. Først gratiskonsert oppe på Nesaksla, og deretter nede på festivalområdet.

Fredag begynte også med varme og skiftende skydekke, men folk kom ikke i store mengder før CC Cowboys gikk på scenen. Dessverre gikk svært mange etterpå, og Dank Jones fikk et lite, men svært hengivent publikum, i pøsende regnvær.

Nedbør

Lørdag opprant med store mengder regn, som stort sett holdt på hele dagen. Isac Elliot opptrådte i pøsende regnvær, for et ungt publikum. Mange av dem fikk møte idolet etterpå.

Greni og The Dogs, med Kristopher Schau i spissen, spilte også for et lite publikum, men skapte liv nok for dem som kom.

Det var Hellbillies folk kom for å høre, og veteranene hadde publikum i sin hule hånd.

Like før Red Hot skulle avslutte festivalen så det ut til at det ble glissent igjen. Det varte ikke lenge, for de fylte kjapt plassen foran scenen til randen igjen.

Se hvem som kommer til Raumarock i 2018

Ny rekord

Festivalsjef Dag Inge Landbak var storfornøyd da vi snakket med ham søndag.

– Jeg har et svært dyktig team og alt har gått på skinner. Både det sikkerhetsmessige, det tekniske og ikke minst de nesten 170 frivillige som gjør en fantastisk innsats.

Han er også fornøyd publikumstilstrømmingen, selv om også han kunne ønske at folk kom litt tidligere.

– Til sammen har 9600 vært på Raumarock i år. Da teller vi også med dem som gikk opp på Nesaksla torsdag, og der spriker tallene litt. De som sto med teller sa 3400 hadde kommet ned fra Nesaksla, men det er jo også vanlige turister.

Sunnmøringer

Flere sunnmøringer hadde tatt turen. Lørdag kunne Sunnmørspostens lesere lese om Henriette Hauge Notø (19) fra Ålesund som jobbet som frivillig fredag og lørdag.

Under Honningbarna fant vi Espen Brudeseth Langlo og Stine Urke fra Stranda som sto og rådigget. De er på Raumarock hvert eneste år.

– Terningkast 6 til Honningbarna, var dommen.

Vi ble med Di Derre på scena!