I dag kan vi omsider bringe et fotografi av ferdigvarer fra Aalesunds Konfektionsfabrik. En usedvanlig lekker smoking, produsert for evigheten.

Den har uansett blitt lagra en liten evighet hjemme hos sønnen Steinar Remme.

Han tør være langt bedre kjent som rocka kulturpersonlighet enn «dedicated follower of fashion».

– Far var «fix» i klærne helt frem til sin døyan’ dag (2016), noe jeg ikke kan påberope meg å ha arva fra ham, medgir Steinar.

For noen tiår siden: Les alle sakene om Aalesunds Konfektionsfabrik a/s

Svein jobba for Fix til 1970. Da han gifta seg i 1956, fikk han selvsagt skreddersydd sin smoking via arbeidsplassen. Den brukte han visstnok bare ved to anledninger: Eget bryllup, og så ett til i Bergen 1958.

– Jeg arva den sent på 80-tallet. Den har nå hengt godt innepakka i 62 år! Tilskjært av den flotteste silke, og sydd av de dyktigste fagfolk, forteller Steinar.

Kleshengeren er den originale AaKoFa fra 1956. På innerlomma finner sønnen til alt overmål bordkort høytidelig merket herr Svein og fru Ingrid.

– Jeg tror jeg brukte den i mitt eget bryllup i 1991. Men det er ganske mange kilo siden jeg fikk plass i smokingen. Han far var nokså liten og smal, mens jeg er av den mer røslige typen, påpeker Remme.

Remme bodde i nr. 149 sammen med fem andre familier. Steinar har mange gode minner fra Fix-epoken – og noen bitte litt mer bisarre:

Episoden hvor rompa frøs fast i utedass-ramma har han skildra i en av romanene sine ...