– Det er helt fantastisk å bare dvele litt i tonene og det pompøse, sier Franziska Escher.

Til et så godt som fullsatt Parken kulturhus tok Ålesund Symfoniorkester publikum med dypt inn i filmens verden søndag.

Hedret

To komponister ble hedret. I første avdeling var det filmmusikk av Jerry Goldsmith som sto i fokus. En komponist som står bak filmer som «Star Trek», «Alien» og «Basic Instinct», for å nevne noen.

– Få er like øyeblikkelig gjenkjennelige som Jerry Goldsmith, fortalte kveldens konferansier Arild Nedregotten.

Han sydde programmet sammen med informasjon om både filmene og komponisten. Publikum ble også satt i riktige filmstemninga med filmklipp under de ulike musikkstykkene.

– Bare måtte

I gangen utenfor konsertsalen står utstillingen «Drømmefabrikken», en utstilling av originale kostymer, bilder og plakater fra Hollywoods gullalder.

Søstrene Tove Siem Strandman og Anne-Lise Siem står og studerer en kjole Barbra Eden brukte i «Brødrene Grimms eventyrlige verden» fra 1962.

– Dette er veldig spennende. En uvanlig konsert, sier Tove.

De kan fortelle at de var på noe lignende en gang de var i Sveits, og når de så at det skulle være en slik konsert her i Ålesund bare måtte de komme.

Full applaus

Slik var det også for venninne Franziska Escher og Helene Synes.

– Da jeg las i avisa om konserten bare sprang det i ansiktet på meg, sier Escher.

De gledet seg begge mest til andre avdeling og «Schindler's list», og var trolig ikke de eneste. Dette var eneste musikkstykke med solist. Ai-Ling Chiu på fiolin fikk kveldens største applaus fra salen.

– Snakk om mesterlig musikk fremført på mesterlig måte, avsluttet konferansieren.

Andre avdeling var tildelt musikk fra komponisten John Williams, en allsidig komponist som har fått hele 49 Oscar-nominasjoner. Avdelingen begynte med den skumle musikken fra kultfilmen «Jaws» («Haisommer») fra 1975, og bevegde seg videre til «Schindler's list», «E.T.» og «Star Wars».

– Dette viser bredden i samarbeidet mellom John Williams og Steven Spielberg, påpekte Nedregotten.