Hovedvinneren innen kategorien musikk er Stine Hole Ulla (19) fra Sykkylven. Hun har allerede vunnet talentprogrammet Norske Talenter i 2012, men prispengene på 50 000 kroner kommer likevel godt med for den unge sangeren.

- Det betyr veldig mye å få et slikt stipend. Det å leve og arbeide med musikk koster mye. Disse pengene skal gå til å spille inn nytt album. Et som kan spilles hele året, det forrige var jo et julealbum. Å gi ut et nytt album koster veldig mye, så stipendet kommer veldig godt med, sier Ulla.

Mens Ulla skal delta på prisutdelingsshowet «Tæl» i Olavshallen, hvor hun skal synge Gabriellas sång, sitter en annen prisvinner i Roma.

Stipend gjør det mulig

Den unge operasangeren Bror Magnus Tødenes fra Ulstein sier slike stipender som dette som gjør det mulig å forfølge drømmen. Tødenes sitt stipend er på 30 000 kroner.

- Det betyr veldig masse for en ung kunstner å få et sånt stipend. Som ung og ambisiøs operasanger er det veldig viktig med slikt støtte. Nå sitter jeg på min nye hybel i Roma, og hadde det ikke vært for slike stipend hadde det ikke vært mulig.

Den 21 år gamle operasangeren har studert klassisk sang i to år ved Institutt for musikk og har nå fått plass på prestisjefylte skolen Conservatorio du Musica Sanda Cecilia i Roma. Håpet er å kunne arbeide med operasang på den internasjonale scenen.

- Her i Roma kan jeg lære veldig mye. Lærerne mine er sangere som har hatt lange internasjonale karrierer, og jeg har sett opp til dem i lang tid. Jeg får også lære meg italiensk, som er språket jeg ofte synger på. Det er et stort privilegium.

Tæl

Tæl-stipendet deles ut av Sparebank 1 SMN, og går til talenter innen musikk, idrett og kunst i Trøndelag og Møre og Romsdag. Stipendene deles ut under et prisutdelingshow i Olavshallen i Trondheim som startet klokka 19.00.

Stipendene får talentene fordi de oppfyller det Sparebank 1 SMN definerer som Tæl: Å ha mot til noe du ikke tør, å klare det du ikke kan, å ville det ingen andre makter og å fortsette der andre stopper.

Det er 30 talenter som får får Tæl-stipendet, hver på mellom 10 000 og 50 000 kroner tirsdag, mens èn vinner hedersprisen på 100 000 kroner.