Ålesund Ballettskole ligger ikke på latsida. Trening gir resultater, og resultater skal vises fram.

Lørdag kveld er det en ny sjanse til å ta inn det påkosta showet Alice i Eventyrland på Parken kulturhus.

Apropos hip hop: Dette er en av få sjangere der vi går oss på gutter. Ellers får vi inntrykk av at dans langt på veg er jentegreier – akkurat nå i det minste.

– Det er nokså vanlig at noen av guttene begynner faller fra. Vi var oppe i åtte på vårt parti. Nå er det bare oss tre igjen, forteller Petter Hagfonn Devold og brødreparet Sondre og Sander Grødal Lerfall.

Petter er 16, Sondre 13 og Sander 14 år gammel.

– Hip hop er ganske fysisk. Du må være smidig. Her bruker vi hele kroppen. Derfor driver vi mye med tøying, forklarer karene.

– Vi lurer mer på hvordan i alle dager dere klarer å huske hva dere skal gjøre når?– Trener og trener. Gjør du noe tusen ganger, sitter det til slutt.

– Er det hodet eller kroppen som holder styr på bevegelsene?

– Mest kroppen, faktisk. Det skjer noe med deg når du går utpå og hører musikken. Da kommer det nesten av seg sjøl. Vi husker ikke det vi gjorde for fem minutter siden, men når det gjelder er alt på plass.

De får det til å høres enkelt ut. Det gjør egentlig alle som er flinke til noe. Men vi vet bedre.

– Hvorfor vi danser? Tja. Det er ganske kjekt å lære noe nytt, som du kanskje ikke har klart å få til før. Øve inn noen kule triks å imponere andre med, innrømmer gjengen og flirer.

– Vi trener 1,5 time en dag i uka åtte måneder av året. Men ballettskolen har andre partier som øver enda mer enn oss, altså!

I showet er det helt åpenbart for alle at Petter, Sondre og Sander både kan danse og liker det.

<strong>mindretall:</strong> Fra venstre: Sondre Grøvdal Lerfall (13), Petter Hagfonn Devold (16) og Sander Grødal Lerfall (14) – tre av svært få gutter på ballettskolen. – Ganske typisk, sier de.
<strong>i østen stiger solen opp:</strong> Ålesund Ballettskole har store partier som sysler med klassisk. Ellers lar de ungdommen få prøve hele fjøla av jazzballett, moderne dans, stepp, riverdance, hip hop og hva det nå enn er alt sammen. Foto: Catherine Bradley Hessen
<strong>moro:</strong> God plass for humor og klovnerier når ballettskolen koser seg på scenegulvet i Parken kulturhus. 8foto: Catherine Bradley Hessen