Endre Volden (bildet) og  Jon Tombre har regi på Arthur Miller-stykket «Heksejakten», hvor avgangselever fra Fagerlia videregående skole i Ålesund står på scenen neste år.

Endre Volden (bildet) og Jon Tombre har regi på Arthur Miller-stykket «Heksejakten», hvor avgangselever fra Fagerlia videregående skole i Ålesund står på scenen neste år.

Fagerlia-elever i Teatret Vårt-oppsetning

Avgangselever møter proffe skuespillere for å utforske lyst, begjær og suggererende maktspill.

MOLDE (smp.no): Teatret Vårt og Barneteatret Vårt i Molde inviterte torsdag pressen til presentasjon av vårens program.

Blant neste års godbiter på scenen finner vi stykket «Heksejakten» hvor elever fra dramalinja ved Fagerlia videregående skole i Ålesund samarbeider med teateret.

Hva skjer? Sjekk kulturkalenderen på smp.no

Spilles ved Avholdshjemmet

I forestillingen møtes avgangselever fra Fagerlia profesjonelle skuespillere fra Barneteatret Vårt i det nyrenoverte Avholdshjemmet i Ålesund til premiere den 21. mars neste år.

Regien er det Endre Volden og Jon Tombre som står for, mens Mette Karlsvik er dramaturg og Even Børsum har scenografien.

Arthur Miller-stykket er basert på en virkelig historie om en heksejakt som fant sted i en amerikansk småby på 1600-tallet. Men «kampen for å bryte ut av maktspillet og finne seg selv, er tidsaktuell også i dag», skriver teateret i sin omtale av stykket.

Øyevitne-stjerne på turné

Andre forestillinger som ble presentert i Molde var «Det merkelege som hende med hunden den natta», hvor Øyevitne-stjernen Axel Gehrken Bøyum spiller en større rolle som Christopher.

Stykket har premiere ved Teatret Vårt i Molde den 6. februar, hvor det spilles i om lag en måned. Deretter skal forestillingen ut på veien og blant annet besøke Ålesund, Ørsta, Rauma, Brattvåg, Stranda, Fosnavåg og Ulsteinvik.

Les flere kulturnyheter på smp.no

Gjestespill

Teaterpublikummet kan dessuten glede seg til oppsetningen «Pusterom», som har premiere i Molde den 21. mars - og skal ut på turné i Møre og Romsdal måneden etter.

Se full oversikt over forestillingene på nettsiden til Teatret Vårt her (ekstern lenke)

Barneteatret Vårt setter også opp «Mannen i pappesken» med premiere på Arbeideren i Ålesund 28. februar og deretter turnerer fylket på våren. Det blir videre satt opp flere gjestespill fra Riksteatret neste år, og først ut er «Gu kor gøy» med Bjarte Hjelmeland i Bjørnsonhuset den 24. januar, og «Juryen»  i Teatret Vårt den 11. februar.

Les mer om vårslippet i papirutgaven av Sunnmørsposten fredag

Sunnmørsposten ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil

Mer å lese på Sunnmørsposten:
 
I forestillinga «Det merkelege som hende med hunden den natta», spiller Øyevitne-stjernen Axel Gehrken Bøyum en større rolle.
            (Foto: Karin Rykkje)

I forestillinga «Det merkelege som hende med hunden den natta», spiller Øyevitne-stjernen Axel Gehrken Bøyum en større rolle.Foto: Karin Rykkje

Leses nå
 

Forsiden nå:

Milliardprosjekt i Torvik får igjen utsett byggefrist

– Trenerer totalt for andre som vil utvikle noko her

– Eg likar ikkje å klage. Men det er påfallande at ei bedrift får halde det gåande i nærare tolv år utan å byggje noko som helst.

Ylva ruller inn over Nord-Norge

Meteorologisk institutt har utstedt ekstremværvarsel for stormen Ylva i Nord-Norge. Meldingen om uværets første skader kom tidlig torsdag. 

Politiloggen:

Mista førarkortet

Ein bilførar er fråteken førarkortet og politimeld etter å ha køyrt for fort i Skorgedalen i Vestnes.