– I fjor var første gang Taretausene var med på det. Det falt så godt i smak at i år spurte de selv om å få gjøre det igjen, seier Håvik.

Scena er Sunnmørsposten sin kulturscene på smp.no. Se konserten gratis i videovinduet!

Sykehjemskonserter

Hun snakker om julekonserter på sykehjem. Håvik er dirigent for tre andre kor, i tillegg til Taretausene: Von Dess, Velledalskoret og Piker, Vin og Sang.

Velledalskoret skal ha julekonsert med Stine Hole Ulla i Sykkylven og Stranda kirke, men de følger likevel tradisjonen de har hatt de siste åra med å synge på sykehjem. Og nå har også de andre kora hengt seg på.

– Von Dess brukte mye tid og energi på jubileumskonserten tidligere i år, så nå ville de heller bruke energien sin på sykehjem, forklarer Håvik, som sier de bruker å få stor respons.

Synger tilbake

Solveig Håvik er til daglig sangpedagog på Ørskog kulturskule.

I tillegg jobber hun en dag i uka på Hatlane omsorgssenter hvor hun «lager kor» blant de eldre. Hatlane er et av hjemma som får besøk av kor, men her er det ikke bare snakk om å få høre julemusikk, de skal også holde sin egen konsert.

– Det er så kjekt å se entusiasmen hos de eldre når de synger.

Lunsjkonsert

I dag viser to av kora, Von Dess og Taretausene, noe av det de skal fremføre på sine konserter. Taretausene synger «Et barn er født i Betlehem» og «Desember lullaby». Von Dess «All on a stary night» og «Silent night».

– Vi prøver å blande nye og gamle sanger. Vi vet mange liker de gode gamle, sier Håvik.

Von Dess og de tre andre korene Solveig Håvik er dirigent for bruker adventstida på å synge på sykehjem. Foto: Nils Harald Ånstad