Det skjer til helga, lørdag i Volda Kyrkje og søndag i Spjelkavik Kyrkje. Tidligere år har korene framført de tre første kantatene, men i år vil de utvide med også å synge den fjerde kantaten.

Solist Ragnhild Eide Akslen.

Juleoratoriet av Johann Sebastian Bach ble første gang framført i 1734 og opprinnelig laget som seks kantater for juletiden. De tre første er mest framført og omhandler de mest sentrale julefortellingene. Bach, som har fått tilnavnet «den femte evangelist», blir sagt å behandle bibelordet musikalsk på en genial måte, slik at tekstenes innhold framstår med ny kraft og inderlighet.

Korene blir ledsaget av et orkester på 23 musikere, som i tillegg også har en selvstendig rolle.Orkesteret er sammensatt av musikere fra hele landet, men mest fra eget distrikt. Ålesund strykekvartett er blant andre en del av orkesteret.

Solister er Lisbet Lislevatn – alt, Ragnhild Eide Akslen – sopran, Tøge Talle – tenor og Alf Vatne – bass.Volda og Spjelkavik Kyrkjekor og kantorene Bert Handrick og Ola Eide er henholdsvis dirigent og organist.