Cancam-lærling Arja Kviebakk (22) fra Sylte i Vanylven er - som en av fire frisørlærlinger - nominert i kategorien Årets Lærling når Norske Frisør- og Velværebedrifter (NFVB) igjen skal kåre Årets Frisør.

Tre bilder

- Konkurransen fungerer slik at en sender inn bilder av arbeider en har gjort. Tre bilder, for å være nøyaktig, som skal reflektere dagens motebilde og også ha en slags rød tråd som går igjen i bildene. Det gjorde jeg, via jobben, og blei altså plukka ut, forteller en ganske så stolt Kviebakk sjøl. Hun er fremdeles lærling hos Cancam, og skal etter planen ta fagbrev som dame- og herrefrisør i januar.

Publikumspris + juryvurdering

- Nå er du altså nominert. Hva skjer videre?

- Fra 1. januar kan folk gå inn på Årets Frisør på Facebook og stemme på de nominerte. Den som får flest stemmer vinner en publikumspris. I tillegg skal en jury vurdere de innsendte bildene og kåre en vinner. Prisene - for det er flere ulike kategorier, deles ut 31. januar, samme helg som NM i frisering, make-up og negledesign, forteller Kviebakk. Festen avholdes i Sonja Henie salen på Radisson Blu Plaza Hotel.

- Er det du som har tatt bildene av arbeidene dine også?

- Nei, jeg har stått for styling - altså hår, klær og sminke, og jeg var også med under fotoshoot-en. Selve fotograferinga er det min gode kollega Anne Siri S. Lorentzen som har tatt seg av. Jeg har forresten hatt mange slike engasjerte og flotte kollegaer som har hjulpet meg undervegs, sier Kviebakk.

Med ønske om å være kreativ

- Deltar du under NM?

- Nei, det gjør jeg ikke, men det er det mange andre lokale frisører som gjør, forteller 22-åringen. Også hun har vært med og konkurrert tidligere og blei blant anna fylkesmester i fristil oppsett for lærling under Hår på Rica Parken hotell i Ålesund i fjor.

- Hva var det som gjorde at du valgte å utdanne deg til frisør?

- Jeg har alltid hatt lyst til å jobbe med folk, og så har jeg alltid likt å være kreativ og malt og tegna mye. Dette har jeg lyst til å bruke i en jobb, og det får jeg som frisør, sier Kviebakk enkelt.

Følg smp.no på Facebook