Onsdag la komikerne som står bak karakterene Hildegunn Moltubakk og Leif-Per ut en splitter ny pilot på Facebook og YouTube. Piloten gir en smakebit på det som Fredrik Steen og Ørjan Liavåg ser for seg kan bli en julekalenderserie på TV.

Gjør som flere enn 21.000 andre - lik smp.no på Facebook

Mye har skjedd i livet til Hildegunn siden sist. Blant annet har hun blitt bestemor til fem barn. Å takle rollen som bestemor er noe av det hun sliter med.

- Datteren til Hildegunn har fått tre barn med tre forskjellige menn. I tillegg er mannen hennes, overingeniøren, som vanlig under hardt press. Han står foran en stor levering på verftet, som skal gå til Japan. Derfor går han på japansk-kurs. Det er på grunn av dette bakteppet vi så langt har kalt serien "God jul i Japan", forteller Fredrik Steen.

Voldsom reaksjon

Han og Ørjan Liavåg kan glede seg over responsen videoen så langt har fått. Ikke bare er det mange som kommer med verbale heiarop på Facebook, videoen har også høye visningstall.

- Reaksjonen har vært voldsom. På under to døgn har den til nå blitt sett 10.700 ganger. Det er jo et godt tegn, medgir Fredrik Steen.

Lang vei å gå

På tross av god mottakelse tar han det ikke for gitt at det faktisk blir noe av det tenkte TV-konseptet.

- Det er en lang vei å gå før dette eventuelt blir vist på skjermen. Det er mange som oss, som daglig banker på dørene til TV-selskapene og vil inn i varmen.

Hva skjer? Sjekk kulturkalenderen på smp.no

Steen mener likevel at han og makker Liavåg kan by på et bra konsept.

- Karakterene har endret seg litt, det må de, for det gjør dem levende. Denne endringen er gøy å se. Nå frir vi til diverse, og viser at vi holder på med noe, så får vi se hva det fører til.

Dette bildet ble tatt i 2008, under showet "Midtveis i livets swissrull". Foto: Nils Harald Ånstad