– Nå er målet å komme med blant de fem beste. Men jeg aner ikke når neste oppgave kommer. Her skjer det fort, og du må følge med stand by, forteller Einang.

På YouTube

Den unge norske danseren meldte seg på den første YouTube-auditionen The RichBoyz Project for tre uker siden.

– Mange snakker om det som en konkurranse, men det er en video-audition. De som står bak er Rich Fam, der alle de beste koreografene i Los Angeles og omegn er samla.

– De holder én audition i L.A. og én på YouTube for resten av verden. Vinneren får oppholdstillatelse og arbeidstid med toppkoreografene, forteller Einang.

Ulike stilarter

Så langt har han levert tre videoer, og er med som en av topp 10.

– I den første danset jeg i kommersiell L.A.stil, i den neste freestyle. De valgte musikken.

– I den tredje fikk vi utlevert en musikkvideo med Janet Jackson, der vi fikk 48 timer på å skaffe fotograf, to meddansere, lære oss koreografien og lage inn på vår egen video.

– Det er jo midt i eksamenstida, og ikke så lett å få tak i folk. Men jeg fikk med meg to flinke dansere fra Sunnmøre, Feng Jiao Fu og Meriam Degula Worren, fra Fosnavåg og Fiskå, forteller Einang.

Drømmer om USA

27-åringen fra Sandsøy har rukket å være med på mange spennende prosjekt siden han gikk ut fra danselinja i Fagerlia: Tatt en bachelor i danseteater i London, spilt Michael Jackson på verdensturneen «Thriller», vært med i musikkvideo med Coldplay, danset under åpningen av OL i London i 2012, danset i fire Bollywoodfilmer og spilt Sonny i «Grease» på Haugesund Teater.

Nå sitter den norske danseren og venter på det fjerde oppdraget, som skal plukke ut de fem beste.

– Jeg aner ikke når det kommer, eller hva det er. For alt jeg vet skal jeg kanskje bare snakke denne gangen. Så er det ut og finne noen med kamera igjen, som kan lage en video av meg.

– En spennende måte å jobbe på. Og en kjempesjanse for meg som drømmer om å jobbe i USA, sier Magnus Emaka Einang.

Magnus Emaka Einang (27), eller Magnus Dancer som han kaller seg, har allerede deltatt i mange spennende danseprosjekt. Nå håper han på å få danse med de beste koreografene i Los Angeles. Arkivfoto: Staale Wattø Foto: Staale Wattø