Anført av ingeniør og innpisker Karoline Blengsli stiller gjengen til start på under ei ukes varsel.

– Det er fjerde eller femte gangen vi er med på Jentebølgen, forteller de lett hutrende mosjonistene. Fra scena pumper Steel Wheel ut oppkvikkende rock- og bluesrytmer.

– I e me for første gang, presiserer Gunn Pedersen midt i en grauttjukk sørvest-eling.

– Dette er mest av alt litt kontor-moro for oss. Først og fremst sosialt, sier krumtappen Karoline.

Opp fra ryggsekken stikker det en oksygenslange. Litt niste må en lungesjuk kunne koste på seg undervegs.

– Lovlig doping!

Taktikk

– Hvordan har dere lagt opp dette fem kilometer lange løpet? Hva lyder taktikken på?

– Gå forsiktig ut, øke etter hvert og håpe på å komme i mål.

Harer - eller kaniner?

Idrettslaget Valder har i elleve år lurt seg inn til Ålesund og stelt i stand den populære breddemønstringa.

– Vi taper i alle fall ikke penger på å arrangere dette, sier Kåre Sæter, en av spissene i miljøet. Penger trengs. Valder kaver på med nytt klubbhus og har god bruk for hvert øre. Men det er også lov å løpe for å VINNE i Jentebølgen.

For å få dreis på tempoutviklinga stiller Valder alltid et par «harer» til damenes disposisjon. Eller «kanina» som Vard-jentene foretrekker å kalle dem ... I år falt valget på de to kjekke islendingene Daniel Grétarson og Aron Thrándarson fra AaFK.

– Et opplagt valg. Noe anna enn islendinger duger ikke i dette dritværet, forklarer en flirfull Kåre Sæter. Guttene forteller at jo da – det går sånne løp på sagaøya også. Men hare har visst ingen av dem vært før.

Jakt

– Det blir alvorlig mange damer som skal beinfly etter dere nå. Er dere single?

– Nei! Bandet byr opp til kollektiv oppvarming. Starten nærmer seg. Det jogges på stedet hvil, hoppes og sprettes. Langdistanseløp er langt fra vårt spesiale. Men vi registrerer likevel at harene blir fraløpt allerede før broa over innfartsvegen.

– Det gikk litt for seint, synes Selina Kristoffersen fra Ålesund Friidrettsklubb. Hun suser forbi islendingene og holder ledelsen helt inn. Tida? 18.31.

– Et greit løp, legger vinneren til. Nummer to blir Elisabeth Rørvik med 18.54, etterfulgt av Elise M. Nedregaard på 19.05.

Enn Vard? Der oppstår det visst en smule fraksjonering undervegs. Hvor blir det sosiale fellesskapet av?

– I ha aldær vør nåkken lagspællar! fleiper Gunn Pedersen. Vaskedama tar en sterk tredjeplass på Vard. Enda hun er fra ISS.

– Halvparten jogga. Vi andre gikk i mål på tre kvarter. Det er bra, hilser lagfører Blengsli.

Daniel Grétarson og Aron Thrándarson tok det forholdsvis pent i spissen for årets jentebølge her på broa over innfartsvegen.
Selina Kristoffersen, Eliasbeth Rørvik og Elise M. Nedregaard i nedadstigende rekkefølge blir hyllet med blomster og applaus.