– Dette blir første gang vi får se Askeladden og hans eventyrlige univers i live-action på det store lerretet. Folkeeventyrene våre har alt en kan ønske seg av en kinofilm, spektakulære scener, spenning og humor, sier produsent Åshild Ramborg i Maipo Film i en pressemelding.

Kjente skikkelser

– Filmen er et nyskrevet eventyr for dagens kinopublikum, der vi får møte kjente og kjære skikkelser som Nøkken, Stubbekjerringa, Huldra og selveste Dovregubben. Her har vi hentet inspirasjon og en rekke elementer fra Asbjørnsen og Moes samling forteller Ramborg.

Kjente skuespillere

I rollene finner vi blant andre Thorbjørn Harr, Nasrin Khusrawi, Robert Skjærstad, Gisken Armand, Mads Sjøgård Pettersen, Gard B. Eidsvold og Synnøve Macody Lund.

Vebjørn Enger, kjent fra «Kompani Orheim» skal spille selveste Askeladden.

Flere filmer

Tidligere i år fikk regissør Mikkel Brænne Sandemose og Maipo Film tildelt produksjonstilskudd av NFI til den andre filmen i rekka, «Askeladden – I Soria Moria slott».

– Espen Askeladd er en utrolig spennende karakter, derfor er det så morsomt at jeg får anledning til å videreføre dette eventyrlige universet i en ny film. En film som skal belyse flere sider av Askeladden, og ikke minst gir ham nye prøvelser og utfordringer som bare hans nysgjerrighet og oppfinnsomhet kan få ham helskinnet gjennom, sier Brænne Sandemose.