«Lucy» er den type actionfilm hvor du bare må parkere den kritiske sansen hjemme, kjøpe masse popcorn og sitte deg godt tilbake i kinosetet og nyte.

Filmen er totalt urealistisk, men tidvis også uforskammet underholdende. Manusforfatter og regissør Luc Besson tar utgangspunkt i at vi bruker bare en brøkdel av hjernekapasiteten, men hva ville skje om man fikk i seg et syntetisk stoff som kan få mennesket til å maksimere kapasiteten? I hovedrollen møter vi den amerikansk jenten Lucy (Johansson) som kidnappes av asiatiske gangstere i Taiwan, og får sitt liv snudd på hodet.

I kjent stil drar Besson alt til det ekstreme, og han kunne med fordel spart litt på kruttet iblant, men det er fascinerende å se hvor «far out» han strekker konseptet.

Scarlett Johansson gjør seg kjempebra i hovedrollen. Da jeg intervjuet Scarlett i 2006 sa hun at hun kunne tenke seg flere hardtslående actionroller. I så måte skal hun se seg godt fornøyd med denne prestasjonen, hvor hun er enda mer slagkraftig enn hun var i «Captain America: The winter soldier» (2014).