Regissør Richard Linklater har vært mer enn gjennomsnitlig opptatt av å følge personer i vekst i sine filmer, bl.a. i «Suburbia» (1996) og «Before Sunset» (2005) «Boyhood»  er hans magnum epos, hvor han har fulgt fire skuespillerne gjennom 12 for å skape et så autentisk oppvekstdrama som mulig.

Vi møter Mason (Coltrane) som 5-åring og blir med han på livets reise i årene mot voksenlivet. Foreldrene er skilt og han bor sammen med mora (Arguette), som vil ta en ordentlig utdanning. Søskenkrangling, forelskelser, idylliske helgeturer med farer og oppdagelser av livet på godt og vondt gjør Mason seg på ferden mot voksenlivet. Også hans foreldrene gjennomgår en indre reise hvor de til slutt finner seg selv. Patricia Arquette gjør en strålende rolle som stadig mer frigjort kvinne.

Egentlig er det ikke noe oppsiktsvekkende som skjer i «Boyhood», men regi og spesielt skuespill er såpass bra at man blir dratt inn i virkeligheten til Mason og de andre karakterene. Selv om filmen varer i nesten tre timer kjeder jeg meg ikke et sekund. Dette er en film som vil si noe om livet, og det lykkes Linklater med.