«Her er Harold» har vært en snakkis i Bergen de siste to-tre årene. Forventningene har vært høye ettersom den talentfulle bergenske regissøren Gunnar Vikene, som bl.a. har levert   mesterlige «Himmelfall» (2002) og «Vegas» (2009) står for regi og manus. Fortellingen er basert på en novelle av den populære forfatteren fra Odda, Frode Grytten.

Filmen begynner lovende med gigant-møbelkjeden sitt inntog ved bydelen Åsane i Bergen. Storsatsingen går på bekostning av de små møbelforhandlerne, eksempelvis naboen Harold Lunde, som har drevet som møbelforhandler i 40 år.

Bjørn Sundquist spiller hovedrollen som den misnøyde og desperate Harold, som kjører til   Sverige og   kidnapper IKEA-grunnleggeren Ingvar Kamprad (Granath). Sundquist spiller bra, men svenske  Björn Granath er enda bedre som snusfornuftig kapitalist som alltid ser de beste økonomiske løsningene.

Kidnapperdramaet stopper litt opp midtveis i filmen. Den 16 år gamle Ebba (Ketter), som Harold blir venn med i Sverige tilfører ikke mye. Regien til Vikene er også litt traust, med mange nærbilder av Sundquist. Men noen scener er lattervekkende, som nå hovedpersonen går løs på en IKEA-fryseboks.