«Motorsagmassakren»   er sannsynligvis den mest myteomspunnede skrekkfilmen i historien. Først nå kommer den opp på kino - i restaurert utgave. Filmen ble forbudt i Norge og mange andre land, men det forhindret den ikke fra å tjene inn 700 ganger sitt budsjett på beskjedne 300.000 dollar! Skuespillerne er ukjente, men leverer alle sterke prestasjoner.

Regissør Tobe Hoopers   intensjon med «Motorsagmassakren» var å lage en respons til myndighetenes i USA sine løgner. Filmen kom ut i 1974, i et USA som var traumatisert av   Vietnamkrigen og Wategateskandalen. Den kannibalistiske familiens overhode – familiens kokk (Siedow) ser faktisk ut som president Nixon.

Vi møter fem ungdommer som reiser gjennom rurale Texas og blir terrorisert av en kannibalistisk famile, som har arbeidet på det lokale slakterhuset. Filmens yngstemann, den retarderte Leatherface (Hansen) er ikledd en maske av menneskehud. Hoopers regi er relativt subtil (mye skremmende blir bare antydet) og han unngår de fleste horrorklisjeene i boka. Hooper lykkes med å få frem en vemmelig snuff-aktig stemning med kornete bildekvalitet og litt hakkete klipping.

På soundtracket durer et raspende, industrielt soundtrack signert Tobe Hooper og Wayne Bell. 40 år etter «Motorsagmassakren» premiere må man medgi at dette er filmkunst.