«The Judge» er en litt tynn og forutsigbar story om et ømt sønn-far forhold som trenger å repareres. Noen av Hollywoods aller beste skuespillere klarer imidlertid å gjøre filmen severdig.Den suksessrike forsvarsadvokaten Hank Palmer (Downey jr.) drar tilbake til den lille hjembyen i Indiana for første gang på mange år i forbindelse med sin mors begraves. Snart fanges i en malstrøm av (nesten) fortrengte følelser.I tittelrollen møter vi den eminente skuespilleren Robert Duvall (83), som bl.a. har gjort ikoniske roller i «Gudfaren» (1972), «Apocalypse Now» (1979) og «Falling Down» (1993). Duvall er fremdeles en førsteklasses skuespiller. Han er goså en myndig mann med en naturlig aura og han kler rollen som dommer veldig godt. Nesten like god er Robert Downey jr. (47) i rollen som hans bortkomne sønn, som har laget en tøff fasade foran seg. Downey jr. tilfører også å gi både sjarm og humor til rollen.

Undertegnede var så heldig å få et intervju med Downey jr. i Roma for noen år siden. Det var hyggelig å registrere at han i virkeligheten er like pratsom, karismatisk og morsom som på film.Billy Bob Thornton, som advokat med uthevet sørstatsaksent og Vincent d'Onofrio som broren til advokat Palmer, leverer fine biroller. Pene Vera Farmiga gjør også en god rolle som Palmers ekskjæreste.

Men trass i mange fine scener i vakre omgivelser, kommer man ikke bort fra at spilletiden på 242 minutter er for lang for en slik story.