VOLDA (smp.no): For attende år på rad arrangeres Norges største og eldste dokumentartfilmfestival i Volda. Av de 70 filmene som skal vises, har seks handling fra Sunnmøre.

- Vi skal i år vise filmene «En tradisjon for ild», «Ishavshanda», «Supervention», «Prosjekt Gloppen» og studentfilmane «Pølse og Jesus» og «Med ski og kjærlighet». Alle filmer fanger ulike deler av livet på Sunnmøre, sier leder for festivalen Guro Sollie Hansebakken.

Se video over for mer om årets festival!

Billig moro

Dokfilmfestivalen drives av frivillige. Ingen av filmskaperne får økonomisk godtgjørelse, og dette bidrar til at festivalpass bare koster 100 kroner.

- Vi er glade for at vi har en så publikumsvennlig inngangspris, sier Sollie Hansebakken, som samtidig påpeker at de har mer på programmet enn bare filmvisninger.

- I dag (onsdag) er det Dok-talent, der unge filmskapere får vise sine filmer. På lørdag er det pitchekonkurranse. Der får lovende regissører presentere sine ideer foran en fagjury og to vinnere stikker avgårde med en produksjonsstøtte på 15.000 kroner. Dessuten har vi masse foredrag og annet gøy spedt utover uka, så her skal det være noe for enhver smak, lover hun.

Den siste bohem

Festivalen åpner onsdag på Samfunnshuset i Volda med visning av «Den Siste Bohem». Filmen handler om lyrikeren og utelivslegenden Øystein Wingaard Wolf, og er regissert av Fabien Greenberg og Bård Kjøge Rønning.

Festivalen varer fram til søndag. Filmvisningene vil være på Samfunnshuset og Rokken.

Guro Sollie Hansebakken.