Brede Hovland i Miso Film Norge AS skryter av introlåten til «Frikjent». Miso Film har produsert «Frikjent» sammen med TV2. Dette er TV-selskapets nye storsatsing på seriefronten. Første episode har premiere mandag 2. mars.

Videoen kan du se på Highasakite sin Facebook-side.

Hovland forteller at produsentene av serien fikk kjennskap til låten gjennom Kåre Vestrheim. Han er en av komponistene til serien, men også produsent for Highasakite.

– Da vi hørte låten fikk vi den ikke ut av hodet. Vi vurderte andre alternativer, men falt tilbake på denne låten hver gang. Den fanger stemningen i serien bra og er dessuten en fantastisk låt i seg selv. Hvis denne låten blir gitt ut har den etter min mening potensial til å bli en kjempehit.

Flere TV-serier har kjente intromelodier som folk umiddelbart forbinder med serien. Hovland tror denne låten har slikt potensial.

– Kanskje i enda større grad enn for eksempel låten til TV-serien «Broen».

Cleve Broch

«Frikjent» er fortellingen om Aksel Borgen, som har jobbet seg til topps som forretningsmann i Asia 20 år etter han ble frikjent for drapet på ungdomskjæresten. Da hjembygdas hjørnesteinsbedrift trues av konkurs, vender han tilbake for å redde stedet som en gang vendte ham ryggen. Men fortiden er ikke glemt. Gamle sår rives opp, og nye konflikter oppstår når fortid og nåtid møtes.

I hovedrollen som Aksel Borgen finner vi Nicolai Cleve Broch. Også andre kjente skuespillere preger rollelista. Lena Endre, Ingar Helge Gimle, Anne Marit Jacobsen, Fridtjov Såheim og Henrik Rafaelsen er blant andre også med på laget.

Forventer ingenting

For mange band betyr det mye å ha introlåten til kjente TV-serier mye. Ingrid Helene Håvik sier imidlertid at hun har null forventninger til hva dette kan bety for Highasakite.

– Nei, vi håper vel at folk legger merke til låten, sier hun nøkternt.

Håvik forteller at låten som nå har blitt introlåt til «Frikjent» egentlig skulle være med på Higasakites forrige album. Den ble likevel ikke med, og har ikke blitt utgitt før den nå blir brukt i TV2-serien.

Håvik er for tiden i Norge og kommer til å benke seg foran TV-skjermen under premieren mandag.