Medlem av kulturkomiteen til The Tall Ships' Races i Ålesund, Geir Østensen, gliser fra øre til øre. Torsdag kunne han presentere noen av de musikalske trekkplastrene foran sommerens seilskutefest i Ålesund. Selv om hovedfokuset blir på seilskutene, ønsker arrangørene å lage musikkfest og folkefest.

– Derfor blir alle arrangementene gratis for publikum, sier han.

Bredde

Artistene som vil opptre under seilskutefesten skal ha røtter i Møre og Romsdal.

– Fra fylket vårt kommer dyktige musikere som tilhører alle sjangre. Vi ønsker å bruke denne anledningen til å vise fram bredden, fortsetter Østensen.

Han forteller at det blir to scener i byen. Hovedscenen, med de største konsertene, blir på Rådhusplassen, mens en litt mindre scene blir på «parkeringslokket» ved St. Olavs plass. Denne får i større grad en «familieprofil».

Mersmak

Kalaset starter onsdag 15. juli. Hovedkonserten denne dagen blir med The Brazz Brothers. De blir ikke alene. Med seg får de Annbjørg Lien, hennes mann Bjørn Ole Rasch, samt Frode Alnæs.

Runar Tafjord fra Brazz Brothers ler litt da han får kommentar om at dette er en uvanlig konstellasjon.

– Ja, men vi har spilt med Annbjørg før, og det ga mersmak. Sammen med henne kommer vi nå til å skrive musikk spesielt rettet mot Tall Ships`Races. Frode Alnæs er en mester i improvisasjon og skal få gjøre nettopp det–improvisere over vår musikk. Jeg tror det blir veldig spennende.

Tafjord forteller at bandet ikke var i tvil om å si ja da de ble spurt om å stille opp.

– Mye av musikken vår er inspirert av kystkultur verden over. Dessuten har vi tro på at dette blir en folkefest uten like.

Gave

Andre artister som kommer til skutefesten er Dina Misund, D`Sound og Vassendgutane. Flere kommer til senere.

– Det vi kan love er at det blir aktivitet på scenene fra tolv på dagen til tolv på natten. Nå har vi sendt ut forespørsel til alle kommunene i fylket om å gi oss en «kommunegave». Det vil si at de kan gi en av sine lokale artister sjansen til å få stå på scenen i Ålesund under Tall Ships' Races. Dette burde være en unik mulighet for mange artister til å spille for et stort publikum. Når vi nærmer oss sommeren, kan vi røpe hvem dette blir, sier Østensen.