I samme sekund som musikken starter er det full fart i alle kroker. Gule kyllinger spretter fram og byr opp til dans. Det danses macarena på alle plan i det store lokalet.

Storfest

– Det er ingen utfordringer, bare spennende og kjempemorsomt, smiler Kamilla Grande. Sammen med rundt 60 medelever har ho trommet sammen til fest for de psykisk utviklinghemmede i klubben Kontakt.Festen er del av undervisninga for elevene på vg1 oppvekst og helse.

– Det her er kjekt for både gjestene og oss. Vi lærer hvordan vi skal bli kjent og snakke med personer med psykisk utviklinghemming. Og det er jo så lett å bli kjent, de er jo så glade og optimistiske til alt vi gjør, forteller Ylva Skavøy.

Høydepunkt i kø

Og eleven har ikke ligget på latsiden i forberedelsene. Mange skoletimer og mye tid har gått med. Men til gjengjeld stod høydepunktene i kø for nærmere 200 gjester, i et lokalet farget i oransje og blått.

Og dagens høydepunt for mange var nettopp å møte AaFK-spillerne som kom på besøk. Autografene flagret og køen var lang for de som ville ta bilde sammen med Thomas Martiniussen og Vebjørn Hoff fra AaFK.

– Jeg har aldri møtt så ærlige og åpne folk. Jeg er veldig glad for at vi får muligheten til å snakke med og blir kjent med alle her, sier Kamilla Grande.

<strong>Gladeste gjengen:</strong> Det var store smil og mye jubel da AaFK-spillerne Thomas Martiniussen og Vebjørn Hoff kom på fest og bød på autografer og stilte til fotografering.