På scena viste Nathalie Marie Fausa frem to kjoler hun selv har designet og sydd. Med seg hadde hun venninna Anna Kvalvik som modell. Jeg møtte de to godt fornøyde jentene backstage, da de nettopp ble ferdige med innslaget sitt.

Nathalie forteller at hun har sydd siden hun var seks år, og at hun er selvopplært ved hjelp av blant annet videoer og oppskrifter. Ting rundt henne, og spesielt forskjellige tidsepoker, inspirer henne.

Anna er ikledd kjole som er inspirert av en snødronning. Foto: Katrine Mæhlum Pilskog

– Kjolene står i kontrast mot hverandre. Den hvite kjolen er inspirert av en snødronning og skal symbolisere det gode og myke, mens den mørke kjolen jeg har på nå er inspirert fra vikingtiden. Stålet på denne kjolen skal symbolisere det harde, forteller hun.

Anna Kvalvik deltok opprinnelig på UKM med en gruppe i rytmisk gymnastikk. Da Nathalie trengte noen til å gå sammen med henne på catwalken, syntes Annas trener at hun hadde passet fint til jobben.

Anna er imponert av kunsten til Nathalie.

– Det er sinnssykt, jeg hadde aldri klart å lage noe lignende, sier Kvalvik.

Fause deltok på UKM i fjor og gikk også da videre til fylkesmønstringen. Nå er hun nominert til «Drømmestipendet» som er et stipend utlevert av kulturskolerådet og Norsk Tipping.