– Det har vært en skikkelig bra dag! Mange har engasjert seg, sier Anne Karin Zeitz som er daglig leder for Kirkens Bymisjon i Ålesund.

Allerede kl. 06.30 i dag tidlig var hun og en gjeng fra AaFK på plass i byen for å henge opp skjerfa. Med God Morgen Norge på slep ble blant annet både statuer, forskjellige monument og Hellebroa dekorert for å markerte starten på Bymisjonen sin juleaksjon "Gled en som gruer seg til jul".

– Skjerfa skal symbolisere en varmere by, og det er noe mange er opptatt av, sier Zeitz.

– Denne tida er for mange forbundet med glede og forventninger, men det finnes også de som gruer seg til jul.

Ta den som vil ha

Det er fritt fram for alle som vil å ta seg et oransje skjerf, og ifølge Zeitz ser det ut som de har fått bein å gå på.

– Både de som sitter med tiggerkoppen, eldre og yngre har blitt observert med de oransje skjerfa.

Skjerfaskjonen er landsomfattende, og totalt er det blitt hengt opp så mange som 3500 skjerf i 12 forskjellige byer i morgentimene i dag.

Planer om lavterskelkafé

Pengene som kommer inn i juleaksjonen går til måltider og fellesskap på Kirkens Bymisjons møtesteder, kafeer og sentre over hele landet. Per i dag er det ingen slike steder i vårt område, men det håper Zeitz vil endre seg til neste år.

– Vi har konkrete planer om å etablere en gatenær lavterskel kafé i sentrum, men vi jobber med å finne et lokale, sier Zeitz.

Det er fritt fram for alle som vil å ta seg et oransje skjerf. Kirkens Bymisjon håper skjerfa vil være med å skape blest om juleaksjonen "Gled en som gruer seg til jul".