.festival td{border-right: 0;border-bottom:0;}

Rune Bergmann,musikalsk leder
Fjord Cadenza
Hva er du mest stolt av på vegne av din egen festival og hvorfor?– Alderspennet blant musikerne som deltar på Fjord Cadenza, det at barn får spille sammene med profesjonelle musikere. Jeg er stolt av alle musikerne vi har fått tak i, og særlig kombinasjonen av Hilde Louise Asbjørnsen og Jan Magne Førde blir spennende. Å kunne tilby en sånn unik kombinasjon av lokale stjerner er stas. Det viser at vi trenger ikke gå langt for å finne topp artister. De er som oftest født og oppvokst på Sunnmøre.Skal du besøke andre festivaler i vårt distrikt i løpet av sommeren?– Moldejazz, fordi den festivalen har jeg har vært på siden jeg var liten og oppleves som et musikalsk slektstreff. Men jeg vet ikke om jeg rekker det, fordi jeg er engasjert ved Operaen i Oslo i hele sommer.
Dag Inge Landbakk,festivalsjef
Raumarock
Hva er du mest stolt av på vegne av din egen festival og hvorfor?– Jeg er mest stolt over at Raumarock har holdt det gående så lenge, hele 14 år, og at vi klarer å være en gjennomført rockefestival med 80-90 prosent rock i programmet. Av artistene er nok Status Quo det største trekkplasteret i år, fordi de fortsatt leverer varene. Men min personlige favoritt er «Backstreet Girls». Skal du besøke andre festivaler i vårt distrikt i løpet av sommeren? – Jeg gleder meg til Norsk Fjellfestival på Åndalsnes med langtur over Romsdalseggen, og utekonsert med Valkyrien Allstars. Jugendfest i Ålesund og Byfesten i Kristiansund står også på lista. I år er det ingen bestemt konsert som trekker, sånn som i fjor da Bob Dylan dro meg til Stavernfestivalen
Tryggve Sundsbakk,daglig leder
Vanylvsråkk
Hva er du mest stolt av på vegne av din egen festival og hvorfor?– Alle de flinke artistene vi har fått tak i til årets festival, og særlig det engelske bandet The Sweet som spiller 70-talls rock, og de to store norske banda Jaa9 & Onkel P og CC Cowboys. Pluss de lokale artistene som stiller opp, som koret Fram og Fiskå barne- og ungdomskor, som slår seg sammen. Det er viktig å gi de unge en sjanse til å vise seg fram.Skal du besøke andre festivaler i vårt distrikt i løpet av sommeren? – Ja, jeg skal besøke Malakoff på Nordfjordeid, fordi den rockefestivalen har en rekke bra artister. Den har holdt på lenger enn oss, men jeg føler at Vanylvsråkk har mye å lære av Malakoff når det gjelder å få tak i artister, trekke mye publikum og alt det organisatoriske rundt en festival. Malkoff er på mange måter et forbilde for Vanylvsråkk.
Ante Giskeødegård,Gründer
Ålesund Live
Hva er du mest stolt av på vegne av din egen festival og hvorfor?– Jeg er mest stolt av at vi har klart å stable en ny festival på beina, som erstatter Midtsommerjazz. Noe jeg er veldig fornøyd med er at det bandet som trekker mest publikum på hele festivalen, er Highasakite. Vi er stolte over at et lokalt band er det mest salgsutløsende i et ellers bredt og bra program. Skal du besøke andre festivaler i vårt distrikt i løpet av sommeren? – Vi i Momentium arrangerer tre festivaler selv i løpet av sommeren og mye tid bindes opp til dem. Derfor blir det dessverre liten tid igjen til andre festivaler i området. Tall Ships Races i Ålesund skal jeg likevel få med meg. Jeg har aldri vært på Malakoff, men har hørt mye bra om festivalen og håper å få tid til å dra dit.
Arnt-Ivar Naustdal,festivalsjef
Malakoff
Hva er du mest stolt av på vegne av din egen festival og hvorfor?– Vi har et veldig sterkt program for en så liten plass som Eid, så programmet som helhet er jeg stolt av. Vi presenterer band som vil gi gode festivalopplevelser fordi de er dyktige live, som britiske Kaiser Chiefs og Rival Sons fra USA. Dette er band som vi sørger for at folk vil ha et forhold til etter Malakoff. I tillegg er jeg veldig spent på konserten med Susanne Sundfør. Skal du besøke andre festivaler i vårt distrikt i løpet av sommeren? – Alt før Malakoff er uaktuelt, men jeg skal på Jugendfest. For å lære av og dele tanker med Momentium-gjengen som lykkes så godt. Øyafestivalen i Oslo er et must for alle som driver med festival. Det er der vi får tips om artister vi kan hente til neste år. Øya har mer av det meste.
Frank-Levi Kvalsund,Festivalsjef
Fosnavåg Rock
FestivalsjefFosnavåg RockHva er du mest stolt av på vegne av din egen festival og hvorfor?– Alle de frivillige som stiller opp for festivalen er det første jeg tenker på. Festival er dugnad, og viljen til og engasjementet for å få til noe som dette er stort. Jeg er stolt av programmet som helhet, med en god miks av rock og show. Spesielt vil jeg trekke fram DumDum Boys, Stage Dolls og Morten Abel. Skal du besøke andre festivaler i vårt distrikt i løpet av sommeren? – Jeg har tenkt meg til både Sommerfesten på Giske og Jugendfest i Ålesund. Jeg er imponert over måten Momentium klarer å arrangere festivaler på, og har tenkt å prioritere deres festivaler i år, først og fremst for å se og lære. Og så skal jeg til Malakoff, i år som i fjor, fordi de byr på rock, i likhet med oss.
Hans-Olav Solli,daglig leder
Moldejazz
Hva er du mest stolt av på vegne av din egen festival og hvorfor?– Vi har klart å lage et program som appellerer til et stort publikum, og samtidig er relevant for vårt utgangspunkt som er jazz. Skal jeg trekke fram noe spesielt må det være konsertene ved Romsdalsmuseet med Gregory Porter og Robert Plant, og artisten D'Angelo. Samt nattkonsertene på Plassen. En jazz-festival i 2015 skal være sjanger-overskridende.Skal du besøke andre festivaler i vårt distrikt i løpet av sommeren? – Så mange som mulig, men helst etter at Moldejazz er over. I år er det ingen spesielle konserter eller artister jeg føler jeg må få med meg. Men jeg har et nært forhold til Raumarock, og tar gjerne en tur til Tahiti i Kristiansund, og til Jugendfest i Ålesund.
Terje Erstad,Presseansvarlig
Jugendfest
Hva er du mest stolt av på vegne av din egen festival og hvorfor?– Jeg er definitivt mest stolt av at vi, i en relativt liten by som Ålesund, klarer å trekke over 20.000 mennesker til en festival. Jugendfest har vist seg å ha bred appell i byen og i områdene rundt. Dette har med helheten å gjøre. Vi tilbyr blant annet et bra program med solide headlinere.Skal du besøke andre festivaler i vårt distrikt i løpet av sommeren? – I tillegg til at jeg selvsagt skal på alle våre egne festivaler, tar jeg alltid turen til Malakoff. Det er en trivelig og bra festival. De satser mest på rock, og siden jeg liker rock føler jeg meg hjemme der. Jeg bruker også å dra til Moldejazz og i år blir intet unntak. Der ser jeg spesielt fram til Robert Plant, han er en musiker jeg er glad i. En gammel helt i dobbelt forstand.
Lars Berg Giskeødegård,Gründer
Sommerfesten på Giske
Hva er du mest stolt av på vegne av din egen festival og hvorfor?– Jeg er mest stolt av at vi har greid å holde festivalen gående så lenge, at et så kreativt konsept har vist seg å ha livets rett. I tillegg er jeg stolt over at vi igjen har et bra program med en god miks mellom «up and coming» artister og etablerte, kjente navn. En slik miks har alltid vært en førende tanke bak Sommerfesten. At alle artistene tar turen til lille Giske, og at vi får tilbakemeldinger fra glade artister og glade publikummere, det gjør meg like stolt hver gang. Skal du besøke andre festivaler i vårt distrikt i løpet av sommeren? – Det blir dessverre liten tid til det på grunn av egne festivaler, men jeg skal få med meg Tall Ships Races i Ålesund. Det er et arrangement som garantert vil sette sitt preg på byen i lengre tid framover.