– Jeg gleder meg allerede, og synes det er spennende med en ny konsertscene i Ålesund, sier Håvik.

– Vi gleder oss, sier Ante Giskeødegård i Momentium, som er stolt over å få det han kaller «Norges beste band» til å åpne Terminalen. I sommer spilte Highasakite stadionkonsert på Jugendfest. Nå skal de spille sin første klubbkonsert i Håviks hjemby.

Se video: Bli med inn i terminalen

– Det fine med en klubbkonsert er at dit kommer publikum bare for å høre på oss, og ikke fordi de egentlig er der på grunn av andre artister, slik det kan være på festivalkonsertene. I tillegg varer jo klubbkonserten rundt halvannen time, så vi får spilt flere låter, deriblant noen nye som i tester ut i forkant av det nye albumet.

Hva skjer? Sjekk kulturkalenderen på smp.no

– Men ikke misforstå, vi syntes det er kjempekjekt å spille på festivaler også, sier Håvik. Highasakite skal være første band ut under den nye festivalen Ålesund Live på St. Olavs plass 12. og 13. juni neste år.

Fantastisk år

2014 har vært et mildt sagt hektisk år for Highasakite. I februar slapp bandet sitt kritikerroste album «Silent Treatment», som fortsatt ligger på VG-lista etter 41 uker. Siden har de turnert både i USA, Europa, Asia og Australia, i tillegg til to turneer i Norge og en travel festivalsommer.

Les også: Highasakite lagde mest spilte norsk album

Highasakite var nominert i kategorien både for «Årets Live» og «Årets låt», da P3 Gull gikk av stabelen med stort show forrige helg, uten å få noen av prisene. I går presenterte P3-redaksjonen sin spilleliste over Årets beste plater, der Highasakite troner på første plass for albumet «Silent Treatment». Topplassering får de også i flere andre musikkredaksjoner.

– Det har vært et fantastisk år, og ei rekke med konserter der jeg har tenkt «shit, så bra det går!» Og den største suksessen ved siden av Norge, har vi vel hatt i Australia.

Gleder meg

– Nå gleder jeg meg til 2015, til å spille flere konserter og til innspillingen av den nye plata som jeg håper går bra, og som skal ut i begynnelsen av 2016, sier Håvik.

Les flere kulturnyheter på smp.no

Vårturneen 2015, som blir siste del av klubbturneen for «Silent Treatment» begynner 19. mars i Larvik. Så følger Kristiansand, Haugesund, Kolbotn, Ålesund, Bergen og til slutt Sentrum Scene, som blir den eneste konserten i Oslo i 2015. Billettene legges ut for salg fredag morgen 5. desember.

<strong>Storåpning:</strong> 10. april må den nye konsertscenen i godsterminalen på rutebilstasjonen stå ferdig. Da kommer Highasakite på turné. arkvifoto