Deretter blir det Opdal-gallerier i Oslo og Stavanger, før han etablerer seg interasjonalt  i London og New York, opplyser galleriet i en pressemelding.

– Vi vil se på dette som våre distriktskontorer, forteller gallerigründer Hugo Opdal med glimt i øyet.

Nå ser han fram til åpning i Ålesund, hvor det blir salgsutstilling med billedkunstner Kenneth Blom med åpning 24.mai.

Til høsten kommer multikunstneren Pushwagner til jugendbyen for å stille ut sin kunst. Begge kunstnere som med stor suksess har stilt ut på Flø-galleriet tidligere.

Kunst og kaffe

Samarbeidspartner i Ålesund er Jacu AS som har etablert seg i byens gamle trafostasjon med en takhøyde på opptil ti meter.

– Dette er et fantastisk lokale med kreative eiere, også er det sentralt plassert i byen. Nå gleder vi oss til å sette i gang, forteller Opdal videre.

I trafostasjonen driver Jacu i dag en kaffefabrikk som i fjor ble kåret til Europas mest innovative av bransjen selv.

– Vi var på utkikk etter en partner som kunne bidra til å gjøre noe mer ut av dette flotte lokalet. Samtidig var galleriet på jakt etter flere steder å stille ut sine kunstnere. Vi passet perfekt sammen, forteller Anne Birte Bjørdal Hanken, som driver Jacu sammen med ektemannen Oliver Hanken og Gunnar Lillevold.

Flø er navet

Galleridriften på Flø fortsetter som før. Nå har galleriet en utstilling med Bjarne Melgaard som varer fram til 23. mars. Allerede 27. april åpner en ny utstilling med Sverre Bjertnes.

– Vi opplever at vi utnytter kapasiteten på Flø fullt ut. Samtidig har vi mange kunstnere som vil gjøre mer sammen med galleriet. Da føler vi det vil være uklokt og ikke gripe mulighetene til å få kunsten ut til nye publikum. Flø vil uansett være navet i virksomheten vår, og er grunnlaget for alt vi gjør, sier Opdal.

Studio Hugo Opdal åpnet i 2007 og har tiltrukket seg kunstnere av nasjonalt og internasjonalt format til sitt «bygdegalleri». Galleriet er vertskap for den årlige kunstfestivalen, Go With the Flø, som i år arrangeres 28. og 29. juni. I lokalene ligger også en Moods of Norway-butikk.