Seint søndag kveld kommer Ida Kleiven Wågsholm med følgende gladmelding fra europamesterskapet i drill i Kroatia.

– Det er så deilig, sier hun overlykkelig.

Stolt

Treneren for de 15 jentene i EM-troppen til Spjelkavik Drill svulmer over av stolthet over innsatsen.

– Vi gjorde ei utrolig god runde på gulvet, sier treneren. Fra sidelinja kunne hun ikke se noe å pirke på, og hun hadde en veldig god følelse før premieutdelinga. Det varte og rakk før utøverne endelig kunne slippe jubelen løs. For sølv, det er ikke noe nederlag, påpeker Wågsholm.

Hun syns det er helt greit at Tsjekkia tok gullet. I år var det deres tur. I fjor var det Spjelkavik som gikk helt til topps.

– Men vi slo Kroatia på heimebane. Og det smakte ekstra godt, sier Wågsholm. Hun legger til at drill er en veldig stor idrett i Kroatia.

Følelser

Etter å ha trent ti timer ukentlig, i tillegg til egentrening, er det ubeskrivelig å dra tilbake til Ålesund med sølv i kofferten. De har bygd seg opp til mesterskapet i månedsvis. Det er naturlig nok kort avstand mellom latter og tårer for treneren.

– Vi ser ikke på sølvet som et nederlag. Tvert i mot må det være lov å skryte av seg sjøl i dag. Spjelkavik Drill konkurrerte mot seks andre tropper i si klasse.

– Å stille i klassa Exhibition krever at en er teknisk god, forklarer Wågsholm.

Det er mye marsjering og dans i denne klassa. I fjor hadde Spjelkavik et program med norsk tema. I år satsa de på et arabisk tema, med Grand Prix-låten «My number one» som musikalsk bakteppe. Et program som viste seg å slå an.

– Det er mange års terping på teknikk som ligger bak innsatsen. En blir ikke god over natta, sier Wågsholm.

I tillegg til smaken av EM-sølv, får de topptrente jentene en veldig god mestringsfølelse av å hevde seg på et internasjonalt høgt nivå for tredje år på rad.

– Tenk, her kommer en klubb fra lille Ålesund og tar EM-sølv. Det var et stort mål for oss, og nå har vi nådd det!