Det vil si, halvparten av den dansk-norske kunstnerduoen Elmgreen & Dragset kommer, i form av norske Ingar Dragset. Utstillingen de skal ha på Flø står de imidlertid sammen om, som all kunsten de gjør.

Duoen får mye oppmerksomhet, både nasjonalt og internasjonalt. I 2009 representerte de Danmark og Norge på Veneziabiennalen med en omfattende utstilling, og i 2012 stilte de ut på Liverpoolbiennalen.

Til Flø kommer de etter at Hugo Opdal har hatt kontakt med dem over flere år.

– Jeg håper de kommer fordi de ser at vi jobber seriøst. At vi får utstilling med disse to betyr enormt mye for galleriet. Dette er kunstnere i verdenseliten, sier Opdal oppglødd.

En drøm

Utstillingen med Elmgreen & Dragset blir trekkplasteret til årets Go With The Flø som arrangeres 28.–29. juni. Dette er en kunstfestival galleridriveren Opdal var initiativtaker til. Han håper folk setter pris på utstillingen som blir sommerens happening på Flø.

– For meg er dette nesten som en drøm. At de kommer hit, til lille Flø, endatil med en salgsutstilling, er jeg svært glad for, sier Opdal.

Hva skjer? Sjekk kulturkalenderen på smp.no

Skulpturer, foto og trykk

På Flø vil kunstnerduoen stille ut små skulpturer, foto og trykk. Opdal sier folk kan vente seg en utstilling som kommenterer samfunnet rundt seg.

– Elmgreen og Dragset er opptatt av å fortelle historier gjennom kunsten sin. De er samfunnskritiske og også kritiske til kunstverdenen som de er en del av, sier Opdal.

Han forteller at et av temaene som går igjen hos kunstnerne er måten samfunnet forholder seg til homofile og andre minoriteter. De kommenterer også forbrukersamfunnet.

– Et kjent verk de har er en Prada-butikk, full av eksklusive varer, som er plassert langs veien midt i den øde ørkenen i Texas. Den står der fullt belyst, men er tom for mennesker. Den har dessuten ingen dør, forteller Opdal.

Les flere kulturnyheter på smp.no

Satser på «kunstklær»

Elmgreen & Dragsets arbeider blir ofte beskrevet som å befinne seg i grenselandet mellom kunst, arkitektur og design.

Derfor passer det bra at de er de første kunstnerne som samarbeider med Studio Hugo Opdal og Moods of Norway om den nye satsingen MAD (MoodsofNorwayArtDepartment).

Dette skal være en kleskolleksjon der ulike kunstnere designer egne klær i samarbeid med Moods og Studio Hugo Opdal.

– Det første produktet, en svart biker skinnjakke, er allerede klart og er nå til salgs i Astrup Fearnley Museet. Etter hvert vil flere plagg bli designet av andre kunstnere, blant andre Bjarne Melgaard, sier Opdal.

<strong>En øde Prada-butikk:</strong> Dette er ett av mange kjente Elmgreen & Dragset verk. En Prada-butikk, plassert midt i den øde ørkenen i Texas. Den er full av eksklusive varer, men er tom for mennesker. Og har dessuten ingen dør.