I tillegg tilalle ungdommene som står på scenen, har laget kunstverk eller filmer - deltar ogsåflere i en egenoppretta nettredaksjon - og i produksjonsteamet ellers.

Se bildeserie fra fylkesmønstringa her

Kastet ut i arbeid

Kompisene Simon GjerdeTonev (16) og Adrian Moldskred Strand (17) fra Hareid skulle egentlig baredelta med en ferdiginnspilt film, men ble kastet ut i jobben som fotograferunder fredagens flerkameraproduksjon i Eide.

En tidligere bibliotekbusser bygget omog fungerer som videobuss under samtlige fylkesmønstringerlandet over. Slik kan de også strømme direkte det som skjer på scenen.

Hvaskjer? Sjekk kulturkalenderen på smp.no

– Lærerikt

De to hareidungdommenejobbet sammen, hvor en holdt kamera og den andre holdt rede på kabler og «varøynene» til fotografen. Samtidig fikk de beskjeder på øret om ønsker fraproduksjonslederen og hvilket kamera som kjører live for øyeblikket.

– Vi fikk lære omhele prosessen, ikke bare det å filme. Og siden det går direkte må du skjerpedeg på alt, og tenke annerledes enn vi vanligvis gjør. Ting kan jo ikke gjøresflere ganger, påpeker Adrian.

Følg livesendingen her (ekstern lenke)Se opptak av scene-opptredener her (ekstern lenke)Les om mønstringen og les saker fra nettredaksjonen (ekstern lenke)

Selv om begge tohar stått mye bak kamera tidligere, var det en ny erfaring med endirekteoverført produksjon på denne måten.

– Det var lærerikt og interessant, og det er kjekt å ha forståelse for hvordan en slik produksjon fungerer, legger Simon til.

PS! Lørdag kveldble også filmen «Eleven Fingers» vist, som de to ungdommene har lagd til UKM sammen med Tomas Håndlykken fra Ulstein.  Den kan du også se på Youtube her. (NB! filmen inneholder steke scener)