OPPDATERT: Highasakite sitt album «Silent Treatment» ligger også denne uken på VGs Topp 40 albumliste. Dermed er det klart at de vipper Odd Børretzen og Lars Martin Myhres «Noen ganger er det all right» av tronen som det albumet som har lagt lengst sammenhengende på albumlista. Begge albuma har nå 91 uker inne på lista.

I februar i år kunne Highasakite feire at albumet «Silent Treatment» hadde vært ett år sammenhengende på VGs Topp 40 albumliste, noe ingen andre norske artister har klart på 18 år. Nå kan de tangere en enda større rekord.

– Jeg syns det er veldig sprøtt! Men det betyr jo bare at folk har hørt på oss jevnlig, sier vokalist og låtskriver Ingrid Helene Håvik fra Ålesund.

Les flere kulturnyheter her

– Slitesterk

Ifølge VG at vi må tilbake til Odd Børretzen og Lars Martin Myhres «Noen ganger er det all right» fra 1995 for å finne et norsk album som har holdt stand på Norges offisielle salgsliste mer enn et helt år i strekk.

Denne plata ble værende på albumlista i 91 uker sammenhengende, og innehar rekorden for norske album.

Men nå må de finne seg i å dele på førsteplassen. Fredag kveld kom den oppdaterte Topp 40 albumliste, og «Silent Treatment» er fremdeles med. Dermed har også Higasakite sitt album vært sammenhengende inne på liste i 91 uker. Albumet har denne uka lagt på en 27. plass. 57 av de siste 90 ukene har det hatt en plassering blant de 20 beste.

– Jeg vet ikke helt hvorfor det slår så godt an. Det er en veldig fin plate. Kåre (Vestrheim journ.anm.) har gjort en fin jobb med å produsere den og den er slitesterk. Vi har et bredt publikum, sier Ingrid Helene Håvik.

Les også: Elton ordna navn til Highasakite

Ny plate

Bandet kom for en måneds tid siden tilbake fra USA hvor de har vært support for det islandske bandet Of Monsters and Men. Nå om dagene går det i innspilling av ny plate.

– Det er ikke så mye å si om plata enda, men vi er veldig gira på å begynne med noe nytt, sier Håvik.

– Hvordan er det å skrive ny musikk når forrige album ble en så stor suksess som det ble?

– Vi blir jo litt redd for at folk ikke skal like det vi lager, men samtidig har vi funnet ut at det bare må bli slik. Vi må bare lage det vi syns er fett. Det er ikke noe annet å gjøre med det. I slutten av november reiser Highasakite til Storbritannia for nok en gang å bli med Of Monsters and Men. Denne gang blir det i to uker. Blant annet venter store The O arena i London som kan romme opptil 20.000 publikummere.

Gjør som 23.000 andre - følg Sunnmørsposten på Facebook

<strong>Ny plate:</strong> Ingrid Helene Håvik fra Ålesund er vokalist og låtskriver i det populære bandet. Nå jobbes det med ny plate. Foto: Staale Wattø