«Bare så synd at settet deres varer kun en halv time. Highasakite er konsertens uventa høydepunkt», skriver en musikkanmelder, som har tapt sitt hjerte til det han beskriver som et hypnotisk band og fløyelsstemma til vokalist Ingrid Helene Håvik fra Ålesund.

Gode kritikker

Anmeldelsen fant sted under første konsert på turnéen, der Highasakite varma opp for Of Monsters And Men i vår. Flere kritikere applauderte for opptredenen. Til høsten drar banda på en ny turné sammen. Første del av turen går til USA, deretter blir det en omfattende runde i Storbritannia.

– Hvordan er det å få slike tilbakemeldinger?

– Det er ei belønning for strevet. Det er tungt å reise rundt så mye, men det viser at det lønner seg og at noen har lyst til å høre på oss, svarer Håvik.

Innom mange byer

23. september er turnéstart for Highasakite og Of Monsters And Men. Første konserten er i New York, deretter ruller de videre til eksempelvis Brooklyn, Columbus og Detroit. Etter en pause er det ut på vegen igjen, denne gangen i Storbritannia. Der spiller de blant anna i Manchester, Bristol, Dublin og Glasgow.

- Forrige runde var en stor suksess og en veldig fin opplevelse. Det var lange køer, utsolgt og en fantastisk respons. Denne gangen blir det enda flere konserter og enda større spillesteder, både i byer vi har vært i før, men også helt nye steder for oss. Vi gleder oss veldig, sier Highasakite i ei pressemelding.

Suksess for begge band

Begge banda har markert seg på hver sine kanter. Of Monsters And Men klatra til topps på Billboard Top 200 med debutalbumet «My Head Is An Animal» i 2012, og det har solgt over to millioner eksemplarer verden over.

Highasakites album «Silent Treatment» var det mest streama albumet på Wimp og Spotify i fjor, opplyser managementet i ei pressemelding.