I alle fall om vi skal tro festivalarrangør Ante Giskeødegård fra Momentium. De 20.000 billettene, fordelt på to dager, er det nemlig ikke mange igjen av.

– Fredagen er det under 100 billetter igjen. Jeg tipper vi er utsolgt innen onsdag, og jeg er 100 prosent sikker på at det ikke går an å kjøpe billetter i døra denne dagen, sier han til Sunnmørsposten.

Også billettsalget lørdag går over all forventning. Giskeødegård er rimelig sikker på at festivalen blir fylt til randen også denne dagen.

Alle VIP-billettene er utsolgt for lengst, og det samme gjelder de rabatterte ungdoms- og studentbillettene.

Ny rekord

Og med det vil Jugendfest nå en helt ny dimensjon.

– Vi har aldri vært i nærheten av så store. Dette er helt vilt, mener festivalarrangøren.

Og noe av skylda har den verdenskjente DJ-en David Guetta som gjester Ålesund fredag.

– Han er helt klart det store trekkplasteret. Konserten med han blir den aller største produksjonen vi har gjort noen gang. Det blir garantert en opplevelse det er verdt å få med seg, forteller Giskeødegård og legger til at det ikke går an å sammenligne med Avicii som var den store DJ-en for to år siden.

Unngå kø

Men et så stort publikum kan også by på problemer.

Derfor oppfordrer arrangørene alle sterkt om å bytte sine billetter til bånd på forhånd. Skal man gjøre dette i døra på Color Line Stadion må man nemlig forvente litt kø.

– Har man skaffet seg bånd på forhånd kan man gå rett inn etter en eventuell veskesjekk. Det er mulig å ordne dette både i Tangoshop og i vår stand på Amfisenteret på Moa. Skal man begynne med bytting på selve festivalen kan det fort bli lang kø, konstaterer Giskeødegård.

Smeller snart

Det er ikke lenge igjen til startskuddet går, og i dag skal gulvet bli lagt.

Totalt er rundt 400–500 frivillige i sving for å få festivalen til å gå rundt.

– Det er svært populært å arbeide som frivillig under Jugendfest. Det er den festivalen det aldri er noe problem å fylle opp alle vakter på. Grunnen til det kan nok være at om man arbeider én dag, får man gratisbillett den andre, forteller han.

Faktisk er det så populært at det er mange som ikke får arbeide under festivalen.