Warholm har begynt 2017-sesongen på aller beste vis. Han er for tida verdens beste på langhekken med to seirer under Diamond League-stevner (Oslo og Stockholm), samt 1.-plassen under Europacupen for lag i Finland.

Under alle stevner har Dimna-gutten løpt på 48-tallet med 48,25 på Bislett som det beste. Det er gjeldende norsk rekord.

Tirsdag kom Karsten og hans trener Leif Olav Alnes fram til Bydgoszcz i Polen der årets U23-EM i friidrett arrangeres over fire dager, torsdag-søndag.

Karsten Warholm er påmeldt på 400 meter flatt og 400 meter hekk.

«All in»

– Går du for en ukas dobbel og sikter mot to gullmedaljer, Karsten?

– Det er lett å si at man skal ta to gullmedaljer, noe helt annet er å gjøre det. Om vi velger å satse på begge distansene skal jeg på «all in». Så får det briste eller bære.

– Men seks løp på fire dager er et knalltøft program?

– Ja, men jeg liker spenninga som ligger i slike utfordringer. Det er mulig jeg snart må ta voksne valg. Og jeg vet det blir beintøft å doble. Vi får se hva vi bestemmer oss for, sier Warholm og sikter til seg sjøl og erfarne Alnes.

21-åringen er på topp i denne årsklassen på begge distanser med 48,25 sekunder på 400 meter hekk og 44,87 sekunder på 400 meter flatt.

– En «kul» greie å gjøre

Sistnevnte distanse har han bare løpt i Florø da han satte den fantastiske nevnte norske rekorden, etter at han i fjor var nede på 46,10 på slutten av sesongen.

Da avlivet han en rekord som hadde stått siden 1999.

Warholm har gjort lignende «stunt» også i sin tidligere juniorkarriere. I 2015 deltok han under U20-EM i svenske Eskilstuna. Der stilte han i tikampen, men også på 400 meter flatt.

Det endte med to sølvmedaljer, han ble knepent slått på 400 meter av en danske, mens det også ble sølv i tikampen.

– Det er mulig jeg den gangen tapte ett gull på doblinga, men jeg synes det var en «kul» greie å gjøre. Nå skal jeg avslutte min karriere som junior med dette mesterskapet i Polen, og da kunne det passet å gjøre noe uforutsigbart.

– Er du forhåndsfavoritt på begge distansene i Polen?

– Vel, på 400 meter flatt er det en slovensk utøver som har en «pers» så vidt over 45 sekunder. På langhekken er det en løper med «pers» på 49,5 sekunder etter det jeg har fått med meg, forklarer Warholm.

Sesongen er reddet

– Hvordan oppsummerer du sesongen så langt?

– Resultatmessig mener jeg den er reddet allerede. Men jeg håper sjølsagt å være i form til VM i London. Det er det mesterskapet vi tenker på når vi skal vurdere om det blir en eller to distanser denne uka i Polen. Jeg var dyktig sliten etter europacupen i Finland. Men nå føler jeg at overskuddet er tilbake. Jeg gleder meg til EM, sier Warholm før hans siste aldersbestemte mesterskap.

I tillegg til to sølv under U20-EM i 2015 har han også gull i 8-kamp fra U18-VM i 2013.