Helseth har for det meste rodd dobbeltsculler tidligere denne sesongen. I VM i den bulgarske byen Plovdiv ror hun aleine. Makkeren Marianne Madsen er nemlig for gammel til å delta i U23-VM.

– Det gjør at dette mesterskapet blir ekstra spennende. Og det vil være vanskelig å si så mye om egne forventninger i VM. Men mitt første mål blir i hvert fall å nå semifinalen. Så hadde det sjølsagt vært gøy å komme til a-finalen. Men det kan bli hardt, tror Thea Helseth.

Ro-søsken presterer: Søskentrioen ror så det fosser om baugen

Hun ror forsøksheat torsdag morgen. Blir hun blant de to beste, går hun rett til semifinalen lørdag. Og skulle ikke Helseth makte det, venter et ekstra oppsamlingsforsøk fredag.

Vil nå finalen

KLAR FOR U23-VM I ROING II Jenny Marie Rørvik (til venstre) og makker Rebekka Wiberg-Bugge. De starter med forsøksheatet torsdag morgen. Foto: Estela Re-Ma

Også Jenny Marie Rørvik åpner med forsøksheat torsdag morgen. Det gjør hun i dobbeltsculler sammen med Rebekka Wiberg-Bugge fra Moss.

– Målet vårt er helt klart å nå finalen. Men vi vet veldig lite om konkurrentene. Så vi får bare fokusere på ett løp om gangen, sier Rørvik.

Hun og makker Wiberg-Bugge endte på tiendeplass i samme mesterskap i fjor. Men båten er bedre i år, mener Rørvik.

Forberedt på varmen

– Her er mellom 25 og 30 grader. Jeg hadde regnet med at det skulle bli enda verre. Men vi er godt forberedt. Og så kom vi jo søndag, så vi har blitt litt akklimatiserte, forteller Helseth.

Håper på hviledag

Som legger til at hun tror det blir verre til helga. For da er det meldt enda varmere enn nå i bulgarske Plovdiv.

Hun og makker Wiberg-Bugge må bli blant de tre beste (av fem) for å gå direkte til semifinalen, i motsetning til Helseth, som må bli nummer to.

– For meg er det viktig å gå direkte til semien. Da får jeg en fridag fredag, sier Helseth.