Ungguttene har allerede kommet seg ut internasjonalt: Nakken (23) har kjørt mye i Danmark i STCC-serien. I år har han kontrakt i Porsche Carrera Cup og kjører der i Tyskland og Østerrike.

Mens Henrik Krogstad (19) holder seg til rallycross, der han deltar i den såkalte Supercars Light-klassen.

De to sunnmøringene var begge i aksjon i helga, med svært varierende resultater.

Mens Nakken var godt fornøyd med 10. plass på velkjente Nürburgring i Tyskland, ble Krogstad til slutt disket under håpløse forhold på Kinnekulle i Sverige, nær innsjøen Vänern.

Nakken kan fortelle dette om løpene på Nürburgring:

– Banen vi kjørte var 3,6 kilometer lang der toppfarta kom opp i rundt 250 kilometer i timen. Vi kjørte to finaleløp, det første lørdag, det andre søndag. Hvilket startspor du får er avhengig av hvordan det går i kvalifiseringa, der vi kjører i en halvtime og to tider blir notert. Jeg fikk ei sjette beste tid, som var megabra. Men så var jeg uheldig grunnet elendig sikt og fikk ei 15. bestetid. I første finaleløp kom jeg inn til 13. plass, etter å ha vært oppe på 11. plass før jeg snurret. I det andre finaleløpet gikk det mye bedre. Fra sjette startspor var jeg oppe på 5. plass, foran han som leder i sammendraget av cupen. Dessverre fikk jeg problemer med giret og endte på 10. plass i mål, forteller Marius Johann Nakken. Han har en 6. plass som beste plassering så langt i serien. Neste år vil han kjøre den verdensomspennende serien.

– Jeg håper å få kontrakt med et team som gjør at jeg kan satse både i Porsche Carrera Cup og den gjevere Porsche Super Cup, sier ålesunderen.

Mareritthelg

Sulagutten Krogstad ligger på 3. plass i årets rallycross for Supercars Light.

Mareritt Henrik Krogstad mente helga på Kinnekulle i Sverige var marerittaktig. Til slutt ble 19-åringen diskvalifisert. Foto: Jarle Mordal

– Det er ett løp igjen, i Sverige neste helg. Der går jeg for seier. Siste løp på Kinnekulle lørdag ble et mareritt. Det gikk veldig bra på trening, men i kvalifiseringa var jeg uheldig under forferdelige forhold. Det regnet hele tida og banen ble et gjørmehull, sier Krogstad. Som punkterte og kolliderte i siste sin semifinale. Og ble så disket av juryen.

– Neste år er målet å kunne være med i Rally X2-serien, som har løp i flere verdensdeler, sier den alltid offensive unggutten fra Langevåg.

Mareritt: Henrik Krogstad mente helga på Kinnekulle i Sverige var marerittaktig. Til slutt ble 19-åringen diskvalifisert. FOTO: jarle mordal Foto: Jarle Mordal