Jon Harald Gulliksen ser fram til å jobbe med landets mest lovende talenter i sin nye jobb i Norges Rytterforbund.

– Jeg mener vi har ryttere som kan hevde seg godt internasjonalt. En rytter som Lisa Ulven fra Bærum vant nylig en klasse i et internasjonalt seniorstevne, påpeker Gulliksen.

Med topprytter Geir Gulliksen som onkel og en rytterentusiast i far Harald var det naturlig at Jon Harald tidlig i livet fikk sansen for sprangridning.

– Jeg var ni år da jeg begynte å ri, minnes 39-åringen. Som hevdet seg i norsktoppen da han var aktiv, både som junior, ung rytter og senior.

En alvorlig ulykke for åtte år siden gjorde at Gulliksen måtte gi opp sin aktive toppkarriere. I stedet har han satset på utdannelse som trener. Han skal fortsatt være klubbtrener i Ålesund Rideklubb og driver stall JHG sammen med kona Camilla i anlegget på Lerstad.

Skryter av kona

– Uten Camilla har jeg ikke kunne sagt ja til jobben i forbundet. Hun er klippen i mitt liv, skryter Jon Harald av sin kone.

De har også to lovende døtre som er aktive ryttere. 12-årige Thea er på landslaget for klasse barn, men dette laget har ikke pappa Jon Harald noen befatning med.

– Nei, det er Nina Bråthen som er trener for landslaget Thea er medlem av. Jeg skal være leder for ei gruppe på fire som skal følge opp de beste i juniorklassen og den for unge ryttere. Det er ti ryttere i hver av disse klassene, forklarer Gulliksen.

Trener for de 20 er svensken Peter Markhne. Som oppsøker de aktive når det er samlinger i Norge.

Gulliksen har signert en ettårskontrakt med forbundet. Når året er omme skal hans jobb evalueres.

– Ingen lokale ryttere på landslagene du har ansvaret for?

– Ikke dette året. Nadja Havnegjerde (Sula) var med i fjor, nå er hun blitt senior. Men det jobbes godt i flere klubber rundt om i fylket. Så det er muligheter å få fram gode ryttere på sikt, tror Jon Harald Gulliksen.

Han skal møte landslagsrytterne for første gang under storstevnet Arctic Equestrian Games i Vestfold neste måned.

I tillegg til jobben for forbundet skal Jon Harald Gulliksen fortsette som klubbtrener i Ålesund Rideklubb, blant annet for datteren Marie (8). Foto: Jarle Mordal