Vi snakker om en ung utøver fra Ålesunds Seilforening; 13-årige Erik Bøen. Han imponerte stort under verdens nest største regatta for optimist- joller ved den spanske byen Palamos forrige uke.

– Jeg fikk en god start i alle de tre seilasene som ble arrangert, sier Erik som har vært aktiv seiler siden han var sju år gammel.

8.-klassingen ved Kolvikbakken skole kan fortelle at det er helt avgjørende å komme godt ut i starten siden det er rundt 120 seilere i hver pulje samtidig under en slik gigantregatta.

– Sammen med en annen seiler fra Norge studerte vi på forhånd hvilken side av banen som var den raskeste før vi seilte, sier Erik.

Som sjølsagt var svært fornøyd med 6.-plassen sammenlagt av 550 deltakere. Blant annet deltok USA med hele sitt landslag. Det var også deltakere fra Asia og en rekke nasjoner i Europa.

Erik Bøen begynte med 10. plass, men avsluttet med to meget sterke 3.-plasser under de tre seilasene som ble tellende under konkurransen. Den gikk rundt halvannen times kjøring nord for Barcelona.

VM i Florida det store målet

– Ambisjonene senere i år er å komme med til VM i Florida. Dit skal Norge sende fem seilere, kan Erik fortelle foran årets største mål for en unggutt som tidligere i vinter også var på treningssamling i Spania.

– I påska skal jeg delta på Gardasjøen, forteller 13-åringen videre. Og da er det snakk om verdens aller største regatta for optimistjoller. Der vil 1100 (!) trolig delta. Erik var der i fjor og da gikk det ikke så bra, men med kjemperesultatet i Spania vil det nok gå langt bedre for den framgangsrike tenåringen dette året på Gardasjøen.

Norgescupen blir også viktig for unggutten fra Ålesunds Seilforening. Det skal avvikles fire konkurranser, den første i Oslo-området siste helga i april.

Norgescup på hjemmebane

Men 11–13. mai blir det norgescup på hjemmebane for Erik Bøen og andre fra samme forening. – Vi venter rundt 180–200 seilere totalt til norgescupen i mai siden det blir to klasser; optimistjoller og laser, forteller Inge Bøen. Han er pappa til Erik og aktiv med i seilforeninga som i mange år har fått fram nye talenter.

Nå er nettopp Erik Bøen det største framtidshåpet. Han kan med klaff vinne norgescupen for optimistjoller. Og han har også ett år til igjen i denne klassen siden det er mulig å delta til og med året du fyller 15 år.

Erik Bøen ble best av 24 norske seilere i Spania. Foto: privat