Dette er helt og fullt en symbolsk markering, men den som tror at dette blir møtt med et skuldertrekk når KrF samles til landsmøte senere i uka, tar feil.

Symboler er ofte mer kraftfulle i politikken enn realiteter. Det er da også derfor partiledelsen i Ap bruker stor energi på å tone ned betydningen av vedtaket.

Hadde KrF stått ved døra og trippa for hjelpe Jonas til makta, så kunne kanskje argumentene om at en bokstav ikke betyr all verden – eller at mindretallet som ville beholde K-en var stort, slått gjennom.

Slik er det ikke. Til tross for at mange i KrF føler et ubehag ved å være klistra til Frps fluefanger, er det svært mange i partiet som langt heller vil ha det slik enn å støtte Jonas’ regjeringsdrøm.

Når partiet samles i Trondheim torsdag vil disse sørge for at Knut Arild Hareide holder seg på matta og ikke flørter med en sosialdemokrat.

For disse er K-ens symbolkraft viktigere enn realitetene.

Nå hadde Støre heller ikke for alvor sett for seg at frieriet til KrF skulle ende med at han fikk Hareide som fotvarmer i køya. Sjøl om det er liten avstand mellom «sosialdemokratene» i KrF og de sentrumsorienterte i Arbeiderpartiet, er det neppe engang en plan C.

Skal Støre sikre seg nøkkelen til statsministerboligen, skjer det sammen med Senterpartiet og Trygve Slagsvold Vedum.

Men det er heller ikke uproblematisk. Vedum er en trivelig kar, men om han blir for mektig, kan latteren hans bli litt intens i lengda. Han er også i overkant tung å bremsepedalen for et Arbeiderparti som også har sine reformønsker.

Jonas trenger flere å spille på. for å balansere ut et sterkt Senterparti, og da holder det ikke bare med SV. Audun Lysbakken lever dessuten et farlig liv på sperregrensas knivsegg. Faller han ut, må Jonas ha noen på reservebenken.

Og det er heller ikke sikkert at en flertallsregjering med et Sp oppe på 15-tallet er et drømmescenario. Da ville det være lettere å få gjennom Ap-politikk med KrF som støtteparti eller som et fritt opposisjonsparti for en mindretallsregjering med Jonas i førersetet.

Derfor er K-en mer enn bare en bokstav. Dette er en bokstav KrF har kjempa hardt for å få inn igjen tidligere, og KrF vil kjempe for inn igjen den om den skulle bli forsøkt fjerna.

Symboler har kraft når noen vil bruke dem i en maktkamp, og det er de konservative i KrF mer enn beredt til å gjøre. Dette blir et sterkt symbol for høyresida i KrF.

Derfor er K-en mer enn en bokstav for Støre og Hareide.