Etterpå kom det spontan applaus fra de 27 lederne.

De var nok lettet over at alle var enige, men britene sin ambisjon under forhandlingene er nettopp å kunne bryte ned denne enigheten og dermed få til splittelse og svekke EUs posisjon.

I dette skilsmisseoppgjøret er det tre saker som peker seg ut som de vanskeligste: Rettighetene til EU-borgere som i dag bor i Storbritannia, og rettighetene til briter som bor i EU-land.

EU-president Donald Tusk har allerede varslet at å sikre rettighetene til de rundt tre millioner EU-borgerne som bor i Storbritannia blir hans førsteprioritet. Denne saka lar seg nok ordne, men blant britene er det mange som mener at de bør dra hjem.

EUs krav er at alle som har bodd i Storbritannia i fem år eller mer, skal ha rett til permanent oppholdstillatelse.

Her finner du flere av Sunnmørspostens ledere!

Det vil neppe den britiske regjeringen godta, men må også ta hensyn til den millionen briter som bor i EU-land.

EU krever også at britene fullt ut må betale sitt bidrag til EUs langtidsbudsjett fram til 2020. Det vil i så fall svi hardt.

Også en avklaring av regelverket rundt grensene mellom Nord-Irland og Irland, og mellom Spania og den britiske enklaven Gibraltar må det bli enighet om.

Også risikoen for at store deler av finansmiljøet i City i London kan komme til å flytte til Frankfurt er også et problem for britene.

I det hele blir britisk økonomi skadelidende av denne prosessen på en langt mer alvorlig måte enn det de som stemte for utmelding hadde tenkt seg.

Her finner du alt meningsstoffet på smp.no!

Også Norge blir berørt. Nest etter olje og gass er det sjømat vi selger mest av til britene. Mye må avklares både når det gjelder grenser og kvoter i både Nordsjøen og Nord-Atlanteren, og britene må etablere sin egen selvstendige fiskeripolitikk, der adgangen til å fiske i britisk sone må byttes mot britenes adgang til å fiske i norsk sone.

Også tollfri adgang for fisk i hverandres markeder blir et viktig forhandlingstema, men først må EU og Storbritannia ha oppnådd enighet.