Møtet mellom de to har lenge vært imøtesett med stor spenning. Det er ikke bare fordi Trump allerede under kampen om å bli nominert som republikanernes presidentkandidat signaliserte en ny tilnærming til Russland, noe han forsterket i presidentvalgkampen.

Et minst like viktig moment før dette første personlige møtet mellom de to presidentene er hvordan Trump opptrer overfor sine nærmeste allierte. Den splittelsen det har skapt, har gitt ringreven Putin et atskillig større spillerom.

Trump er nesten blottet for politisk erfaring, og er heller ikke alltid like god til å lytte til sine erfarne utenrikspolitiske rådgivere før han snakker. Ett av de ferskeste eksemplene er hans uttalelser om Qatar på rundreisen i Midtøsten.

Putin er nøye beregnende og velger sine ord med omhu. Trump står stadig i fare for å trampe i salaten med ugjennomtenkte politiske signaler, selvmotsigelser, ukloke løfter eller fornærmelser. At han sjøl innkasserer det som «enorme suksesser» får bare ihuga hjemmefans til å juble.